Opgepakte man bij flyeractie Wilders had bijl en messen bij zich

Geert Wilders hield zaterdag een flyeractie in het Nederlands Limburgse Heerlen. Hij deed dit - zoals steeds - onder strenge beveiliging.
EPA Geert Wilders hield zaterdag een flyeractie in het Nederlands Limburgse Heerlen. Hij deed dit - zoals steeds - onder strenge beveiliging.
De man die afgelopen weekeinde in het Nederlands Limburgse Heerlen werd opgepakt vlak voor een verkiezingsevenement van PVV-leider Geert Wilders, had een bijl en twee messen bij zich. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bevestigd.

Wilders meldde eerder zelf dat de NCTV hem over de vondst van de genoemde wapens had ingelicht. “Complimenten voor alertheid politie en NCTV”, twitterde de PVV-leider. “Veel ellende voorkomen.”

Een woordvoerder van de NCTV bevestigt aan onze collega's van AD.nl dat de man gewapend was, maar wil niet verder op het incident ingaan. Ook de politie wil niets kwijt over de identiteit en motieven van de aangehouden man. De politie onderzoekt de zaak nog. De flyeractie van Wilders verliep verder zonder incidenten. 

De anti-islampoliticus (55) wordt sinds november 2004 de klok rond bewaakt. Hij en zijn echtgenote verhuizen van legerkazerne naar legerkazerne. Als Wilders zich in het openbaar wil vertonen, moet dit steeds onder strenge beveiliging.  Vanwege bedreigingen uit radicaal-islamitische hoek is campagnevoeren op markten of andere publieke plaatsen lastig.  Wilders verklaart dat hij zijn campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart gewoon doorzet. Hij gaat zaterdag flyeren in Volendam (Noord-Holland) en Spijkenisse, nabij Rotterdam.

In augustus vorig jaar werd een toen 26-jarige man uit Pakistan in een treinstation in Den Haag opgepakt. Hij  wordt ervan verdacht dat hij op Facebook dreigde met een aanslag op Wilders. Junaid I. was boos over de door de politicus uitgeschreven cartoonwedstrijd voor spotprenten van de profeet Mohammed. Die wedstrijd werd uiteindelijk door Wilders afgeblazen.

ANP



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Ik ben geen fan van Wilders, maar hoe die man leeft, is schandalig. Ik denk ook aan de vermoorde Pim Fortuyn.