Opgepakte kapitein na bootramp Boedapest: “Regels nageleefd”

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is de kapitein van een toeristenboot gearresteerd na de fatale aanvaring met een ander schip. De man, een 64-jarige Oekraïner, ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Via zijn advocaat meldde hij vrijdag in een verklaring dat hij geen regels heeft overtreden. De Hongaarse politie hield de kapitein van het schip Viking Sigyn donderdag aan op verdenking van roekeloos gedrag.

Twee dagen na het ongeval zijn nog altijd 21 mensen vermist. 7 anderen konden gered worden. De 7 mensen die omkwamen zijn 5 Zuid-Koreaanse toeristen en twee bemanningsleden. De hoop om de andere vermisten levend terug te vinden, is opgeborgen. De stroming van de Donau is enorm sterk en het water koud. De reddings- en bergingsacties zouden daarom nog dagen kunnen duren. 

De precieze omstandigheden van het scheepsongeval zijn nog steeds onduidelijk, maar de gezonken boot zou op het moment van het ongeval aan de kade hebben gelegen toen de aanvaring gebeurde.

Gisteren werd al een strafrechtelijk onderzoek geopend naar het ongeval. De  kapitein van de toeristenboot is inmiddels opgepakt en wordt beschuldigd van roekeloos gedrag.

De raadsman noemt het voorbarig om de man al als verdachte te behandelen, aangezien de oorzaak van de aanvaring nog niet duidelijk is. De 135 meter lange Viking Sigyn, een riviercruiseschip, ramde een veel kleinere toeristenboot, van 26 meter. Die zonk binnen enkele seconden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.