Openlijk homoseksuele Democraat Pete Buttigieg stelt zich officieel kandidaat voor presidentschap

De burgemeester van Austin, Texas, Steve Adler introduceert Pete Buttigieg, de burgemeester van South Bend, Indiana op de meeting waar hij zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekendmaakte.
AFP De burgemeester van Austin, Texas, Steve Adler introduceert Pete Buttigieg, de burgemeester van South Bend, Indiana op de meeting waar hij zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekendmaakte.
De Democraat Pete Buttigieg heeft officieel zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aangekondigd. Buttigieg, burgemeester van de stad South Bend in Indiana en voormalig militair, is de eerste presidentskandidaat die openlijk homo is.

De 37-jarige Democraat uitte tijdens een kiesbijeenkomst kritiek op huidig president Donald Trump door te stellen dat hij een ander verhaal wil brengen dan "Make America Great Again", een verwijzing naar Trumps campagneslogan. 

"Ze doen de onmogelijke belofte dat we zouden kunnen terugkeren naar een lang vervlogen tijd die nooit zo fantastisch was als ze doen uitschijnen", hekelde Buttigieg. Hij legt in de marge van zijn kandidatuur vooral de nadruk op zijn christelijke geloof en zijn seksuele identiteit.

Pete Buttigieg begroet zijn echtgenoot Chasten Glezman (rechts) na zijn aankondiging dat hij zal meedoen aan de Democratische voorverkiezingen.
AFP Pete Buttigieg begroet zijn echtgenoot Chasten Glezman (rechts) na zijn aankondiging dat hij zal meedoen aan de Democratische voorverkiezingen.

18 Democraten doen al gooi naar presidentschap

Alles samen hebben nu al 18 Democraten aangekondigd dat ze een gooi willen doen naar het Witte Huis. Zo krijgt Buttigieg onder meer concurrentie van grote namen als Bernie Sanders en Beto O'Rourke. 

De dertiger lanceerde op 23 januari al een verkennend comité en kondigde enkele dagen geleden nog aan dat zijn team op één trimester tijd al 7 miljoen dollar inzamelde, maar officieel had hij zich nog geen kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van november 2020. 

Mensen wachten in Bend, Indiana, op hun burgemeester Peter Buttigieg, die zich kandidaat stelt voor de Democratische voorverkiezingen.
AFP Mensen wachten in Bend, Indiana, op hun burgemeester Peter Buttigieg, die zich kandidaat stelt voor de Democratische voorverkiezingen.
Pete Buttigieg en zijn echtgenoot Chasten Glezman.
AFP Pete Buttigieg en zijn echtgenoot Chasten Glezman.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dikke Van Aarschot

    Hopelijk kiezen ze de juiste en niet als verleden keer , en hopelijk hersteld hij niet het onbetaalbare obama ziekte verzekering kennis van mij overleden door obamacare insuline onbetaalbaar