Exclusief voor abonnees

Openen van grenzen zit in stroomversnelling: dit is jouw vakantieland van plan

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
De hoop dat de grenzen binnenkort weer openen, neemt gestaag toe. De kans dat je naar jouw favoriete Europese vakantieland zal kunnen reizen, wordt steeds groter. Elke dag lijkt er wel iets in de positieve zin te veranderen. Steeds meer landen kondigen grensopeningen aan en sommige bestemmingen stellen een opening voor de zomervakantie in het vooruitzicht. We zetten alle nieuwste ontwikkelingen op een rij. 

Je hebt 2% van dit artikel gelezen
121 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kurt Swinnen

  Kan me iemand uitleggen waarom ik meer risico zou lopen als ik op vakantie zou gaan dan wanneer ik niet ga?

 • Eddy Jans

  De Duitsers hebben de grens tussen Belgie en Nederland nooit gesloten. Het is enkel de Belgische regering die zijn burgers gegijzeld houdt.

 • Guy Lenie

  Blijf allemaal maar lekker waar je bent! Ik zit niet te wachten op Belgen die niet eens een echte lockdown hebben gekend of op marginale Engelsen die de boel komen verzieken. In Málaga hebben we een week gehad met 0 besmettingen en 0 ziekenhuisopnames en daar hebben we met zijn allen hard voor gewerkt!

 • Erik Neyt

  Voor mij is het duidelijk,man wil nu wel eens weten hoeveel centen mensen uitgeven door te winkelen in het buitenland.Men zou ook de grenzen kunnen openen alleen voor een bezoek van enkele uren bijv. maar dat doet men niet.

 • nic schellen

  waarom mogen wij als nederlander niet naar ons tweede verblijf in belgie