Openbaar ministerie maakt zich op om Trump te horen in Rusland-affaire

Robert Mueller (links) en Donald Trump. Speciaal aanklager Robert Mueller, die door het ministerie van Justitie werd aangesteld om onderzoek te voeren naar Russische inmenging in de verkiezingen van de VS, zou in een paar weken Trump kunnen interviewen.
AFP Robert Mueller (links) en Donald Trump. Speciaal aanklager Robert Mueller, die door het ministerie van Justitie werd aangesteld om onderzoek te voeren naar Russische inmenging in de verkiezingen van de VS, zou in een paar weken Trump kunnen interviewen.
De speciale openbaar aanklager die onderzoek voert naar collusie tussen het campagneteam van Donald Trump en Russische agenten zou de president van de Verenigde Staten binnenkort kunnen interviewen in de zaak. Dat schrijft de Washington Post deze avond.

Speciaal aanklager Robert Mueller, die door het ministerie van Justitie werd aangesteld om onderzoek te voeren naar Russische inmenging in de verkiezingen van de VS, zou in een paar weken Trump kunnen interviewen. Volgens de Post werd de mogelijkheid besproken met advocaten van Trump. De krant citeert twee bronnen die betrokken waren bij de vergadering.

Een bron, die anoniem wou blijven maar "dichtbij" Trump staat, zei dat de zaak "sneller evolueert dan iedereen denkt", schrijft de Washington Post. De bron zegt dat Trump bereid is om geïnterviewd te worden door Mueller, om nog meer politieke schade te vermijden.

FBI-directeur Robert Mueller.
REUTERS FBI-directeur Robert Mueller.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.