Open brief aan Macron: "Geen staatsbemoeienis gewenst bij Air France-KLM"

Als de Franse staat zich met de luchtvaartmaatschappij blijft bemoeien, kan dat het einde betekenen. Dat schrijft een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en voormalig bestuurders van het bedrijf en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron.
REUTERS Als de Franse staat zich met de luchtvaartmaatschappij blijft bemoeien, kan dat het einde betekenen. Dat schrijft een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en voormalig bestuurders van het bedrijf en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron.
De Franse staat moet zich niet bemoeien met Air France-KLM. Dat schrijft een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en voormalig bestuurders van het bedrijf en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron.

Als de Franse staat zich met de luchtvaartmaatschappij blijft bemoeien, kan dat het einde betekenen. De kans is volgens de briefschrijvers groot dat Air France-KLM, als het niet uitkijkt, vanwege de nationale economische belangen de concurrentieslag verliest van buitenlandse maatschappijen.

Soap

De ondertekenaars maken zich onder meer zorgen over de opvolging van de eerder opgestapte bestuursvoorzitter Jean-Marc Janaillac. De zoektocht naar een opvolger bestempelen ze als een wekenlang durende soap. De bestuurscrisis doet volgens hen ook het imago geen goed.

De brief is gepubliceerd in de Franse krant La Tribune. Onder anderen Steven Verhagen, oud-president van de Nederlandse pilotenvakbond VNV en voorzitter Rob Swankhuizen van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Technici (NVLT) hebben hun handtekening onder de brief gezet.

FILE PHOTO: The Air France-KLM company logo is seen at the annual shareholder meeting in the La Defense business district in Puteaux, France, May 15, 2018. Picture taken May 15, 2018. REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo
REUTERS FILE PHOTO: The Air France-KLM company logo is seen at the annual shareholder meeting in the La Defense business district in Puteaux, France, May 15, 2018. Picture taken May 15, 2018. REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Karel Tichmann

  Als je echt zin hebt om in een oud vliegtuig vliegen, KLM is de juiste keuze...Sommige 747 zijn meer dan 30 jaar oud...

 • Mark Wijgers

  In La Douce bemoeit de staat zich in alle grote ondernemingen. Staat haaks op KLM zienswijze, zoals ook de vele stakingen die heilig zijn in Frankrijk. Een huwelijk van tegenpolen.

 • Jozef Louis

  Wel heel straf na miljarden en miljarden staatssteun over decennia