Opbrengst Elfstedenzwemtocht al 6,1 miljoen

Maarten van der Weijden met het totaalbedrag van de donaties tijdens de huldiging in zijn woonplaats. De succesvolle Elfstedenzwemtocht werd gevierd met een rondrit, onder toeziend oog van toegestroomde fans.
ANP Maarten van der Weijden met het totaalbedrag van de donaties tijdens de huldiging in zijn woonplaats. De succesvolle Elfstedenzwemtocht werd gevierd met een rondrit, onder toeziend oog van toegestroomde fans.
Nederlander Maarten van der Weijden heeft met zijn Elfstedenzwemtocht al ruim 6,1 miljoen euro voor kankeronderzoek opgehaald. Dat heeft hij vanavond bekendgemaakt in een bomvol cultureel centrum in zijn woonplaats Waspik. Hij werd daar gehuldigd voor het volbrengen van de Elfstedenzwemtocht. Vorig jaar haalde hij met zijn zwemtocht 5 miljoen euro op. De langeafstandszwemmer repte van een voorlopige eindstand. Hij zei dat mensen nog altijd kunnen doneren.

Het eerbetoon aan de langeafstandszwemmer was om 18.00 uur begonnen met een rondrit voor Van der Weijden en zijn gezin. 

Veel mensen langs de route hadden vlaggetjes bij zich of droegen borden met teksten als 'Goed gedaan Maarten' en 'Maarten, je bent een topper'. Ook zongen ze 'Maarten bedankt!'. "Ik vind het heel gezellig. Iedereen zingt voor mij in mijn eigen dorp en dan is het ook nog mooi weer", zei Van der Weijden vanuit de auto tegen Omroep Brabant. "Het voelde een beetje als Koningsdag.”

Van der Weijden voltooide zijn krachttoer maandagavond. Na 195 kilometer zwemmen door de Friese wateren kreeg de 38-jarige zwemmer onder enorme belangstelling in Leeuwarden zijn elfde en laatste stempel. Het was de tweede keer dat hij de tocht zwom om geld voor kankeronderzoek op te halen. Vorig jaar strandde hij na 163 kilometer in Birdaard.

Maarten van der Weijden bij de huldiging in zijn woonplaats.
ANP Maarten van der Weijden bij de huldiging in zijn woonplaats.
ANP
ANP
ANP
ANP
ANP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tom Leys

    Woont die man echt in Waspik ? Die van hem zal dat in elk geval wel zijn na 200 km zwemmen ; -)