Op zijn 87ste zoekt Bob werk, opdat hij de zorg voor zijn vrouw kan betalen

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Het verhaal van Robert Blocksom ontroert veel mensen. De 87-jarige Amerikaan is op zoek naar een baan, opdat hij de medische rekeningen voor de zorg van zijn vrouw met kanker kan betalen.

Steeds meer Amerikaanse tachtigers zijn actief op de arbeidsmarkt. Volgens een onderzoek van The Washington Post begin deze zomer, hebben 255.000 Amerikanen van 85 jaar of ouder het voorbije jaar gewerkt - ongeveer 4% van de mensen in die leeftijdscategorie. Dat cijfer was nog nooit zo hoog.

In de VS is Robert Blocksom - iedereen noemt hem Bob - uit Ohio het gezicht geworden van die onzekerheid. Op 87-jarige leeftijd zoekt hij een job als truckchauffeur. Het is voor hem de laatste oplossing om de zorg te kunnen betalen voor zijn vrouw Jelaine, met wie hij 60 jaar getrouwd is. De laatste jaren ging haar gezondheid achteruit. Het echtpaar verkocht al eigendommen, om de kosten te dekken, volstaat dat niet meer.

Robert Blocksom - iedereen noemt hem Bob - is op zijn 87ste op zoek naar een job als vrachtwagenchauffeur.
News 5 Cleveland Robert Blocksom - iedereen noemt hem Bob - is op zijn 87ste op zoek naar een job als vrachtwagenchauffeur.

"Ik heb een beetje vanalles", zegt Elaine, ook 87 jaar. "Ik ben niet goed te been, ik  heb borstkanker gehad, ik heb astma, en daardoor problemen met ademhalen. Vorige maand moest ik twee keer naar het ziekenhuis." De oude vrouw vindt het niet ideaal dat haar man opnieuw gaat werken, maar door de stijgende dokterskosten, ziet ze geen andere oplossing.

Weekendshiften

Het liefst wil Bob aan de slag aan truckchauffeur. "Ik heb altijd graag met de auto gereden, dus het zou leuk zijn als daarmee geld kan verdienen." Deze maand nog volgt hij een cursus om met een truck te leren rijden. "Ideaal voor mij zou zijn als ik hier in de buurt kan rondrijden, en liefst weekendshiften. Dan kan ik daarnaast ook voor mijn vrouw blijven zorgen. "Hij is een heel goede man", aldus Elaine.  Rerlijk, trouw, loyaal, ... hij heeft alle goede dingen een man nodig heeft. Ik zie hem nog even graag als in het begin."

Omdat hij altijd graag met de auto reed, wil Bob (87) graag aan de slag als truckchauffeur.
Screenshot News 5 Cleveland Omdat hij altijd graag met de auto reed, wil Bob (87) graag aan de slag als truckchauffeur.

Het verhaal van Bob en Elaine raakt veel mensen. Het bracht Alexandra Tune ertoe om een crowdfunding te starten voor het koppel. Zo hoopt ze alsnog te vermijden dat de tachtiger in een truck de baan op moet. Op een week tijd bracht werd al bijna 27.000 dollar ingezameld voor het koppel.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • josé delie

  Dat is de natte droom van de nva,begint al met de uitspraak van het zoontje Jambon die het presteerde om te verklaren dat het inschrijvingsgeld van uniefs en hogescholen merkelijk moest verhogen om te vermijden dat er te veel intelligente arbeiderskinderen zouden verder studeren,en zo hun eigen elite van rijke en soms minder bekwame kinderen te bewerkstelligen

 • Gerry Cle

  De natte droom van onze huidige Belgische regering. Gepensioneerden mogen zelfs onbelast bijverdienen.

 • Thierry Vansweevelt

  Obamacare bestaat toch nog? Blijkbaar helpt het niet he

 • Gerd Peeters

  Dit is erg, heel erg. En de rijken zwemmen in het geld.

 • René Lippeveld

  Ik ben ervan overtuigd dat het krioelt van zulke gevallen. Het is ook allemaal een kwestie van ingesteldheid en die is bij veel politici niet best. Verworven rechten worden uitgehold, spelregels worden veranderd tijdens het spel, ook voor Europa is pensioen kennelijk geen mensenrecht, zie Griekenland. Ik zie in deze regering ook geen enkele ! politicus die daar anders over denkt. Het is kapitalisme in zijn meest vieze vorm.