Op z'n Trumps: ongeduldige president kiepert hele voedselbakje in Japanse vijver met dure koi

AFP
Toen de Amerikaanse president en zijn Japanse gastheer, premier Shinzo Abe, koi aan het voeren waren, verloren ze al snel hun geduld. Trump kieperde het hele bakje eten in de beroemde vijver met de dure siervissen van het Akasaka-paleis in Tokio. Dat werd op sociale media afgedaan als een flater omdat de karpers erg gevoelig zijn aan overvoeding. Maar Trump volgde gewoon het voorbeeld van Abe.

Op sociale media werd er gelachen met de onhandigheid van de Amerikaanse president. Het tafereel werd overigens zo duidelijk in beeld gebracht door aanwezige journalisten, dat het ook aanleiding gaf tot hilarische opmerkingen over Trumps broek. Die lijkt op het eerste gezicht niet meteen op maat gesneden, maar valt eerder wat groot uit.

AFP

Japan is trots op de collectie koi in het Akasaka-paleis. Heel wat wereldleiders stonden in het verleden al aan de vijver. Net als Shinzo Abe begon Trump rustig met het voederen van de karpers, lepel voor lepel. Maar toen de Japanse eerste minister zelf plots brutaler het laatste voedsel uit zijn bakje schudde, deed Trump dat op zijn manier ook. De inhoud van het hele bakje moest omgekiept. De toekijkende Abe grijnsde en volgens getuigen kon ook Rex Tillerson in de achtergrond een lach niet onderdrukken.

Het is niet bekend of, zoals sommigen voorspelden, het personeel van het paleis net na het vertrek van de twee leiders de opdracht kreeg om de eventuele overvloed aan eten voor de koi weer uit het water te vissen. Waarschijnlijker is dat de porties voedsel op voorhand afgemeten waren, op maat van de aanwezige koi.

AFP32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Goethals

  Trump wordt gelijkaardig behandeld zoals bij de vorige presidenten. Alleen zijn uitstalraam is veel groter, dat beseffen zijn "supporters" dan ook niet.

 • Dan Midden

  Beseft de media dat het publiek zich begint te ergeren aan dit soort berichten over oa Trump. Als de media wilt dat hij herverkozen wordt, dienen ze op deze manier verder te werken! Trump kan dan simpel aantonen dat alle media tegen hem is en dat zijn kiezers alles als fake news moeten beschouwen! Als iedereen tegen 1 persoon is wordt hij immers slachtoffer en underdog die mensen graag steunen om zo te strijden tegen het onrecht dat hem wordt aangedaan in de media

 • Frank De Witte

  Hier ziet men hoe diervriendelijk Trump is, ipv beetje per beetje met een onnozel lepeltje, giet hij het bakje ineens leeg zodat de vissen niet moeten vechten voor hun brokje. Kunnen ze in Japan nog iets van leren.

 • Hanne Koek

  Wat een wereldnieuws.. De mensen gaan hun echt ni te veel eten geven voor te geven aan deze vissen.. die vijver zit vast vol met monster grote koi's, die kunnen nog 2 van zo een gevulde bakjes extra verdragen zonder ziek te worden. Ik heb zelf koi vissen en wij geven ze tijden de zomer maanden 3maal eten per dag (zolang het eten binnen enkele minuten op is is er geen probleem)

 • Jan van Helmont

  Kan je nog ergens ter wereld zonder affronten buitenkomen met meneer Trump?