Op vier dagen tijd tien dodelijke slachtoffers door ebola in Congo

Gezondheidsmedewerkers bereiden zich voor om een van de slachtoffers te begraven.
REUTERS Gezondheidsmedewerkers bereiden zich voor om een van de slachtoffers te begraven.
Op vier dagen tijd zijn in het noordoosten van Congo tien nieuwe overlijdens door ebola geregistreerd. Dat meldt het ministerie van Gezondheid. 

In totaal zijn bij de nieuwe ebola-epidemie in het Centraal-Afrikaanse land nu al 180 doden gevallen. Daarnaast zijn er 285 gevallen van hemorragische koorts in de regio's Noord-Kivu en Ituri gemeld, waarvan er al 250 bevestigd zijn. “Sinds het begin van de vaccinaties op 8 augustus zijn al 25.336 personen gevaccineerd", stelt het ministerie. 

Sinds het begin van de vaccinaties op 8 augustus zijn al 25.336 personen gevaccineerd.
REUTERS Sinds het begin van de vaccinaties op 8 augustus zijn al 25.336 personen gevaccineerd.

Nieuwe epidemie

Enkele weken geleden waarschuwden de Congolese autoriteiten nog dat het land geconfronteerd werd met een "tweede golf" van de epidemie. "Het epicentrum, dat eerder in Mangina lag, ligt nu in Beni", zei Oly Ilunga, de Congolese minister van Volksgezondheid tijdens een persconferentie. Mangina ligt zo'n 20 km ten westen van Beni, een stad met 1 miljoen inwoners.

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.