Op twee dagen tijd meer dan 1.500 vluchtelingen gered op Middellandse Zee

Archieffoto.
AFP Archieffoto.
Voor de Libische kust zijn de voorbije twee dagen minstens 1.500 migranten gered die in de nood geraakt waren bij een poging om de Middellandse Zee over te steken. Dat maken hulpverleners vandaag bekend.

De reddingsoperaties werden uitgevoerd met schepen van ngo's en van de Italiaanse marine en kustwacht. Volgens de hulporganisatie SOS Mediterranee tonen de acties aan dat de inzet van reddingsschepen voor de Libische kust noodzakelijk blijft.

Heel wat vluchtelingen proberen vanuit Libië de Middellandse Zee over te steken om in Europa te raken. Hulporganisaties schatten dat er in Libië ongeveer 700.000 migranten leven, vaak in erbarmelijke omstandigheden.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • armand mudah

  VOOR de libise kust wel zet ze dan terug af in libie ipv in europa ze saboteren zelf hun bootjes om van de ferriedienst gebruik te maken zet ze terug af in libie en er zullen er veel veel minder komen

 • Tina Colpaert

  Redden ja en dan terug op de boot zetten naar land van afkomst ze zullen wel stoppen

 • Dan Midden

  is ngo een eufemisme voor mensensmokkelaars?

 • Johan Billiet

  godzijdank krijgt Italië een andere regering....

 • Lieven Vermandere

  Redden.......en dan mooi terugvaren zou nog het beste zijn.