Exclusief voor abonnees

Op bezoek in ‘rode zone’ Zweden: “Lachen die ons nu uit omdat we een mondmasker dragen?”

(Archieffoto)
EPA (Archieffoto)
Was een bezoek aan Zweden, het land van zijn partner en een coronabroeihaard in Europa, nu wel of niet een goed idee, vraagt De Morgen-journalist Fernand Van Damme zich af. Hij is er nog niet uit. Sinds vrijdag is hij terug, net op tijd om een quarantaine te vermijden, want Zweden is dit weekend een ‘rode zone’ gedoopt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Grosemans

  @ Marijke Forsse Impens, volgens worldometer heeft Zweden op 600,019 tests 75,826 besmettingen. België heeft op 1,390,593 tests 62,781besmettingen. Wie scoort dan beter?

 • Frank Pierco

  Stefan Chef: Raar, ik zie net het tegenovergestelde. Trouwens, de stijging die we nu noteren heeft zijn wortels in de periode voor de verplichting. Ook toen werd fruit betast en werd afstand genegeerd op sommige plaatsen in de winkel. Het gedrag blijft gelijk, maar is gelukkig ietwat minder risicovol dankzij mondmaskers. Bijkomend: winkelkarretjes werden door winkels op eigen initiatief verplicht, ter controle van het aantal personen in de winkel.

 • johny matheeuwsens

  Ze zijn echt een voorbeeld voor de rest van de wereld. Heel goed gedaan, ze gaan uiteindelijk deze winter ook een pak minder problemen hebben dan de rest.

 • Paul Boeie

  Ik weet niet waar u aan de kust zit Paula maar hier is het behoorlijk druk . Misschien niet zoals andere jaren maar genoeg voor mij om op m’n eigen terras te blijven .

 • Joris Moorkens

  Groot gelijk die Zweden. Hier wordt alleen een angstpsychose gecreeerd door die zgn experten. beginnen nu precies de regering al over te nemen. Gewoon beetje individuele verantwoordelijkheid ipv al dat gepamper door de overheid. Die maskers ontmenselijken een persoon. We zijn precies allemaal angstige robotten. Kom toch eens in opstand tegen die bangmakerij. Arme Belgskes