Oostenrijkse man bekent dat hij vrouw vermoordde en deel van lichaam invroor om "te proeven"

Oostenrijkse politiediensten onderzoeken het meer Neusiedl in Rust, Oostenrijk op 20 april. In het meer werden verschillende lichaamsdelen van het slachtoffer gevonden.
AFP Oostenrijkse politiediensten onderzoeken het meer Neusiedl in Rust, Oostenrijk op 20 april. In het meer werden verschillende lichaamsdelen van het slachtoffer gevonden.
Een Oostenrijkse man heeft toegegeven dat hij een vrouw heeft vermoord, haar lichaam heeft gedumpt en een deel heeft bewaard in de vriezer om "te proeven". Dat heeft een woordvoerder van de Oostenrijkse justitie woensdag meegedeeld.

De zaak kwam in april aan het licht toen een visser het torso van een vrouw vond in het meer Neusiedl nabij Rust, een dorp ten oosten van Wenen. Nadat de stukken werden ontdekt, kwamen de speurders erachter dat een hut in de buurt eigendom was van een voormalige crimineel. In zijn appartement vonden ze geen DNA van het slachtoffer, maar wel een deel van het lichaam in de vriezer. "Hij zei dat hij overwoog om het later op te eten."

De verdachte vertelde de politie dat hij de vrouw eind maart vermoordde tijdens een ruzie in zijn appartement. Hij sneed het lijk in stukken en dumpte die in het water van het meer. 

De man, die geboren werd in 1955, werd amper twee jaar geleden vrijgelaten uit een instelling voor mentaal gestoorde gedetineerden. Hij heeft een verleden wat betreft seksueel geweld, zei woordvoerster Verena Strnad op een persconferentie in Eisenstadt.

Slachtoffer onbekend

De politie probeert momenteel nog de vrouw, die tussen 25 en 30 jaar oud was, te identificeren. Het wordt niet uitgesloten dat ze afkomstig is uit Slovakije.
Volgens de onderzoekers zou de man haar hebben leren kennen niet ver van het Weense station en bestaat de mogelijkheid dat ze hem haar echte naam niet vertelde. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frank triolet

    Degene die hem vrij gelaten hebben, mee verantwoordelijk stellen. Kunnen hun job niet, direct ontslag. Moord op hun geweten