Oostenrijkse arts staat terecht voor misbruik van meer dan honderd minderjarigen

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
Een uroloog van 57 jaar moet in Oostenrijk voor de rechter verschijnen wegens het vermoedelijke misbruik van 109 kinderen en tieners. Een veertigtal van de slachtoffers waren niet eens 14 jaar oud, aldus het Openbaar Ministerie. Naast de aanklacht van seksuele mishandelingen wordt de man ook ten laste gelegd dat hij jongeren ertoe aangezet heeft om mee te spelen in pornovideo’s.

Verder zou de arts de jongeren cannabis gegeven hebben. Volgens de openbaar aanklager lijdt de dader aan “zware psychische storingen”. Er hangt de man 15 jaar cel boven het hoofd. Omwille van het risico op recidive wordt ook opsluiting in een speciale instelling gevraagd.

De eerste feiten dateren van het jaar 2000. Enkele feiten gebeurden ook buiten de medische praktijk van de arts, onder meer in Egypte.

De man werd pas in 2019 opgepakt. Dat gebeurde als gevolg van een klacht die werd ingediend door een slachtoffer. De onderzoekers namen het patiëntenbestand van de arts door en stuitten zo op andere slachtoffers.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK RASSCHAERT

    En die leeft nog ?