Ook voor oud-presidenten geldt 'jury duty': Obama meldt zich in rechtbank om als jurylid te gaan zetelen

AFP
De vroegere Amerikaanse president Barack Obama heeft zich vandaag bij een rechtbank in Chicago aangemeld nadat hij was opgeroepen om in een jury te gaan zetelen.

Op beelden en video's in Amerikaanse media was te zien hoe Obama het gebouw betrad en talrijke mensen begroette. Uiteindelijk werd hij niet geselecteerd.

Theoretisch kan elke Amerikaan vanaf achttien jaar een oproep krijgen om in een jury te zetelen. Maar in tegenstelling tot de andere door het lot uitgekozen mensen kwam de Democratische politicus in een colonne auto's aan, vergezeld van lijfwachten en opgewacht door talrijke journalisten. 

Obama is volgens de Washington Post al minstens één keer opgeroepen om jury te zijn. Dat was in 2010, maar als president had hij een ernstig beletsel: zijn State of The Union stond op de agenda. Obama, die een 56-jarige advocaat is en die rechten heeft gedoceerd, treedt in de voetsporen van voorgangers als George Walker Bush en Bill Clinton, weet de Washington Post. Ook zij werden na hun presidentschap al als jurylid opgeroepen. 

AFP5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erik Quartier

  Een wonder president moet gaan getuigen,wat een wonder,ik hoop dat hij beter getuigd dan president speelde,en ik druk op spelen,de sos!

 • Diane Bernaerts

  Jan Boden: lees het artikel: hij is niet geselecteerd, dus hij zal er inderdaad niet veel van terecht brengen! ;)

 • Armand Smekens

  Wàt een nette mens, ook van Fox ........ uiteraard!

 • Michael Aerts

  Ook een fan van fox and friends Jan?

 • Jan Boden

  Veel zal hij er niet van terecht brengen afgaande op zijn 8 jaar mislukt presidentschap.