Ook verdachte brief aan Trump onderschept: verdachte pakketten aan Pentagon worden onderzocht

Het Pengaton in Washington.
AFP Het Pengaton in Washington.
De Amerikaanse geheime dienst heeft een verdachte brief onderschept die geadresseerd was aan president Donald Trump. Volgens de Amerikaanse veiligheidsdienst is de brief nooit op het Witte Huis aangekomen. Maandag werd de brief onderschept, laat de geheime dienst weten zonder in detail te treden. De zaak wordt onderzocht.

Eerder werd al bekend dat er deze week minstens twee verdachte pakketten zijn verstuurd naar het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie. Die pakketten bevatten mogelijk de dodelijke stof ricine. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie gisteren bekendgemaakt.

De pakketten werden per post naar een medewerker van het Pentagon verstuurd, maar ze werden gisteren onderschept in een nabijgelegen postsorteercentrum. Er wordt momenteel nog nagegaan of de pakketten inderdaad ricine bevatten, zegt woordvoerder Chris Sherwood. 

"Geen gevaar voor personeel"

Volgens de Amerikaanse media waren de geadresseerden minister van Defensie James Mattis en admiraal John Richardson. De zaak wordt onderzocht door de federale politiedienst FBI.

Mattis was overigens niet in de buurt. Hij brengt een bezoek aan Parijs en Brussel. Sherwood zei dat het dienstdoende personeel in het postsorteercentrum geen gevaar heeft gelopen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Victor Avanti

    Het zijn moeilijke dagen voor mannen ...