Ook verdachte brief aan Trump onderschept: verdachte pakketten aan Pentagon worden onderzocht

Het Pengaton in Washington.
AFP Het Pengaton in Washington.
De Amerikaanse geheime dienst heeft een verdachte brief onderschept die geadresseerd was aan president Donald Trump. Volgens de Amerikaanse veiligheidsdienst is de brief nooit op het Witte Huis aangekomen. Maandag werd de brief onderschept, laat de geheime dienst weten zonder in detail te treden. De zaak wordt onderzocht.

Eerder werd al bekend dat er deze week minstens twee verdachte pakketten zijn verstuurd naar het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie. Die pakketten bevatten mogelijk de dodelijke stof ricine. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie gisteren bekendgemaakt.

De pakketten werden per post naar een medewerker van het Pentagon verstuurd, maar ze werden gisteren onderschept in een nabijgelegen postsorteercentrum. Er wordt momenteel nog nagegaan of de pakketten inderdaad ricine bevatten, zegt woordvoerder Chris Sherwood. 

"Geen gevaar voor personeel"

Volgens de Amerikaanse media waren de geadresseerden minister van Defensie James Mattis en admiraal John Richardson. De zaak wordt onderzocht door de federale politiedienst FBI.

Mattis was overigens niet in de buurt. Hij brengt een bezoek aan Parijs en Brussel. Sherwood zei dat het dienstdoende personeel in het postsorteercentrum geen gevaar heeft gelopen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Victor Avanti

    Het zijn moeilijke dagen voor mannen ...