Ook Twitter blokkeert account van Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad

Het extreemrechtse Gouden Dageraad is de derde partij in Griekenland.
AP Het extreemrechtse Gouden Dageraad is de derde partij in Griekenland.
Berichtendienst Twitter heeft de account geblokkeerd van de Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad (GD). De derde partij van Griekenland verliest daardoor opnieuw een podium op sociale media. Eerder deden ook Instagram en Facebook accounts van de GD in de ban.

De partij reageerde woest op het besluit van Twitter. "Na het Facebook van Zuckerberg, na Instagram en alle corrupte media, was nu Twitter aan de beurt om de partij op zo'n grove manier aan te pakken'', citeerde de Griekse krant Kathimerini uit een verklaring. Twitter heeft het besluit nog niet toegelicht.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Allemaal goed en wel en misschien terecht, maar wat bedoelen ze dan met vrije menig uiting alleen je mening geven die hun bevalt. Dat ruikt naar selectieve vrije mening uiting!

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Vrije menigsuiting!!! Doen ze dat ook met de extreme groenen en roden?? (Nota ik sta niet achter de princiepes de betreffende GD partij.)

 • james vroman

  goede zaak al die rotzooi eraf gooien ! of melden als gewelddadig ..

 • Dan Midden

  Wanneer worden de accounts van alle salafisten geblokkeerd! Ook deze groep roept op tot geweldpleging! Gaat twitter, facebook en Co nu ook de rapper boef blokkeren? Of is het weer cordon sanitaire voor de rechtse extremisten terwijl extreem links vrolijk mag doorgaan?

 • Bellatrix Lestrange

  Dat noemen de linkse ratten demoncratie