Ook tweede slachtoffer van aanslag op London Bridge geïdentificeerd: 23-jarige Saskia overleefde steekpartij niet

Doden van aanslag London Bridge zijn allebei twintigers

Saskia Jones kwam om bij de terreur op London Bridge.
AP Saskia Jones kwam om bij de terreur op London Bridge.
Beide dodelijke slachtoffers van de aanslag op de London Bridge vrijdag zijn geïdentificeerd. Eerder raakte al bekend dat Jack Merritt (25) omkwam, nu krijgt ook het tweede slachtoffer een gezicht. Het gaat om de 23-jarige Saskia Jones. Beide twintigers werden doodgestoken door extremist Usman Khan (28). Drie voorbijgangers raakten gewond bij de aanval.

Saskia Jones uit Stratford-upon-Avon studeerde aan Cambridge, zo heeft de politie bekendgemaakt. Ook Jack Merritt was actief op die universiteit. De jongeman was coördinator van de conferentie over de herintegratie van gedetineerden, die door de vermoedelijke dader werd bijgewoond voor hij zijn aanval startte. Saskia was ook betrokken bij dat project, als vrijwilligster.

Slachtofferhulp

“Saskia was een grappige, lieve en positieve invloed op zoveel mensen”, schrijft haar familie vandaag in een statement. “Ze had een prachtige dorst naar kennis en was vastberaden om alles uit het leven te halen. Ze had ook een geweldig gevoel voor ondeugende humor. En ze wilde altijd het beste in mensen zien. Ze had een grote passie om slachtoffers van crimineel onrecht te helpen. Haar droom was om zich te specialiseren in slachtofferhulp.”

De aanslagpleger, die na zijn aanval door de politie werd doodgeschoten, kreeg in 2012 een celstraf van onbepaalde duur met een minimum van acht jaar wegens het beramen van een bomaanslag op de beurs van Londen en andere doelwitten. In 2018 kwam Khan vrij, zij het met een enkelband.

Lees ook: Dit zijn de helden van aanslag London Bridge: stadsgidsen, kok en moordenaar op verlof

Stabiel

Eén van de gewonden van de aanslag heeft intussen het ziekenhuis mogen verlaten. De toestand van de twee andere gewonden zou stabiel zijn. 

Jack Merritt (25).
AFP Jack Merritt (25).
Saskia Jones (23).
AP Saskia Jones (23).10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • benny medaer

  Veel sterkte aan de familie. Staat ons ook te wachten dankzij onze fantastische politiekers.

 • Ruud Moret

  Dit is zo erg dat zulke brave jonge mensen die het zo goed menen met anderen vermoord worden door dat tuig. Voor één keer ben ik het eens met Boris Johnson: veroordeelde terroristen moeten hun volledige straf uitzitten. Ik kan me niet voorstellen dat ook maar iemand die bij IS was enkel maar vijf jaar krijgt. Alsof er nadien "opvolging" is. En hoe lang is "vijf jaar" in dit land? Anderhalf? Ik geloof niet dat onze politici iets geleerd hebben van Zaventem en Maalbeek.

 • heiko werner

  2012+8 jaar is 2020? Of heb ik da in de shool its niet verstaan? Alle extremisten de ooit een reële gevaar voor de maatschappij waaren dienen opgesloten worden ter bescherming van derden om elk gevaar van recidivism uittesluiten. Politic en politie correcten zijn schuld aan tientallen slachtoffers!

 • maarten anthonis

  Er is normaal niets positief aan dit verhaal, buiten het feit dat de politie de dader heeft afgeknald als een dolle hond , dit moesten ze gewoon altijd doen , zo kunnen ze na een paar jaar het niet nog eens doen. Het blijft een spijtige zaak voor de jonge mensen die enkel goed wilden doen.

 • Maurice Keukelaers

  RIP Jack en Saskia. Wij bereiden ons in België al voor met wat ons te wachten staat.