Ook Trump neemt afstand van omstreden miljardair Jeffrey Epstein

Demonstranten houden foto’s van Jeffrey Epstein en president Donald Trump omhoog bij het Manhattan Federal Court in New York City.
Photo News Demonstranten houden foto’s van Jeffrey Epstein en president Donald Trump omhoog bij het Manhattan Federal Court in New York City.
De Amerikaanse president Donald Trump distantieert zich van de omstreden miljardair Jeffrey Epstein. Een adviseur van het Witte Huis zei dat Trump naar eigen zeggen “al jaren geen contact meer heeft gehad met Epstein”, die wordt beschuldigd van het seksueel misbruik van minderjarige meisjes.

Adviseur Kellyanne Conway deelde mee dat de president meent al zo'n "tien tot vijftien" jaar geen contact meer gehad te hebben met de 66-jarige miljardair, die afgelopen weekend is opgepakt. Trump noemde Epstein in een artikel uit 2002 een "geweldige kerel" die hij al vijftien jaar kende.

Bill Clinton

Epstein heeft banden met tal van bekende personen. Die vlogen soms ook mee in zijn privéjet, die nu de bijnaam Lolita Express heeft gekregen. Het gaat onder meer om oud-president Bill Clinton, die gisteren al afstand nam van de miljardair.

"President Clinton weet niets van de verschrikkelijke misdrijven die Jeffrey Epstein jaren geleden al bekende in Florida en die waar hij recentelijk voor is aangeklaagd in New York", beklemtoonde een woordvoerder van de Democraat. "Hij heeft Epstein meer dan tien jaar niet meer gesproken."

Misbruik

Epstein zit sinds afgelopen weekend achter tralies. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, tussen 2002 en 2005. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze. Ook betaalde hij hen om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas dertien jaar oud. 

Bij een recente huiszoeking bij de voormalige hedgefundmanager in New York zijn honderden en misschien wel duizenden naaktfoto’s aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto’s van minderjarige meisjes. De miljardair pleitte gisteren in de rechtbank onschuldig.

Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  En nu wordt dat verhaal van "Jane Doe" uit 2016, die beweerde dat Trump haar in 1994, toen zijzelf 13 jaar was, had verkracht in het appartement van Epstein in New York, wel héél geloofwaardig!

 • Peter Bonacasa

  Opnieuw een copy paste van rechtse fora door Kai. Het bewijs dat de fans van Trump intellectueel lui zijn en weinig kritisch zijn. Trump heeft Epstein de toegang ontzegd na herhaalde klachten van de vader van het bewuste meisje - niet uit eigen beweging. Voor de volledigheid.

 • Kai Rombouts

  Wesley Gevaert....op de pagina van Epstein wordt wel een quote van Trump uit 2002 aangehaald, waarin hij Epstein ‘een geweldige vent noemt, leuk gezelschap, en net als ik van mooie vrouwen houdt, al zijn er veel aan de jongere kant’, maar wordt er niet bij geschreven dat Trump Epstein onmiddellijk de toegang tot zijn Mar-a-Lago club in Palm Beach ontzegde toen Epstein daar een minderjarig meisje had benaderd. En bovendien: Advocaat slachtoffer: ‘Trump enige die aan onderzoek wilde meewerken’.

 • Wesley Gevaert

  Kellyanne had beter haar mond gehouden. Er moet maar 1 foto of gesprek lekken van Trump en Epstein in de laatste 15 jaar. Alsook spreken ze van kinderprostitutie toen hij wel heel goed bevriend was met Trump. Het lijkt mij dat Trump alleen foute vrienden heeft.

 • Peter De Sutter

  Wacht tot de Jeffrey zijn boekske zal open doen!