Ook Rick Perry wil president worden

AFP
Als zoveelste in de rij heeft vandaag ook de 65-jarige Rick Perry aangekondigd, opvolger van Brack Obama in het Witte Huis te willen worden. Oud-gouverneur van Texas Perry geldt binnen de conservatieve Republikeinse partij, voor zover dit geen pleonasme is, als conservatief.

In 2012 deed Perry reeds een gooi naar de kandidatuur van de Grand Ole Party (GOP). Na net iets teveel versprekingen en blunders tijdens televisiedebatten gooide hij toen voortijdig de handdoek.

Deze keer wil Perry als president "doen wat moet gedaan worden, ongeacht de risico's of de gevolgen". Campagnepunten worden werkgelegenheid en belastingverlaging. 

Perry is in het rijtje Republikeine presidentskandidaten nummer tien. Naar schatting komen er uiteindelijk nog een zestal GOP-geroepenen bij, onder wie Jeb Bush, broer en zoon van vorige presidenten. Jeb, oud-gouverneur van Florida, laat de pers nog even in speculaties sudderen: op 15 juni zal hij zijn besluit bekendmaken, luidt het onder de laconieke titel 'Coming soon' op zijn webstek.

Bij de Democraten staat de teller nog maar op vier. Daar is Hillary Clinton, vrouw van een vorige president, de topkandidate.

Jeb Bush
PHOTO_NEWS Jeb Bush
Rick Perry
EPA Rick Perry
Hillary Clinton is topfavoriete bij de Democraten.
AP Hillary Clinton is topfavoriete bij de Democraten.