Ook ratingbureau Standard & Poor's verlaagt kredietwaardigheid Italië

REUTERS
Kredietbeoordelaar S&P (Standard & Poor's) heeft zijn vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van Italië naar beneden bijgesteld. Volgens S&P zijn de economische en fiscale plannen van de nieuwe Italiaanse regering slecht voor de economische groei van het land.

De negatieve 'outlook' is een voorbode van een mogelijke afwaardering van de zogenoemde rating voor het land. Een kredietbeoordeling geeft aan hoe groot het risico is dat een land of financiële instelling niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Als het risico groot is, dan wordt het lastiger en vooral duurder om geld te lenen.

Vooralsnog houdt Italië de rating BBB/A-2. Eerder deze week verlaagde Moody's, een andere kredietbeoordelaar, zijn rating voor Italië nog vanwege zorgen over het oplopende begrotingstekort in het land.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.