Ook Poetin nodigt 'kameraad Kim' uit voor bezoek

Poetin tijdens een ontmoeting met de Noord-Koreaanse topfunctionaris Kim Yong-nam
EPA Poetin tijdens een ontmoeting met de Noord-Koreaanse topfunctionaris Kim Yong-nam
De Russische president Vladimir Poetin heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un uitgenodigd voor een bezoek aan Rusland. Dat zou volgens hem kunnen plaatsvinden tijdens een economisch forum in september, bericht persbureau TASS.

"Ik wil de leider van Noord-Korea, kameraad Kim Jong-un, uitnodigen Rusland te bezoeken", zei Poetin tijdens een ontmoeting met de Noord-Koreaanse topfunctionaris Kim Yong-nam. 

"Dat zou kunnen gebeuren binnen het raamwerk van het Eastern Economic Forum in Vladivostok in september. Maar het kan ook afzonderlijk worden geregeld", zei de Russische leider.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Van Crombruggen

  Nu zal hij niet meer uitgenodigd worden door Groen!

 • Monica van Dorst

  natuurlijk kan Poetin niet aan de zijlijn staan te kijken. Hij zal aan Kim wel de nodige adviezen geven betreffende Trump

 • Gerard Braeckmans

  Misschien komt hij ook naar België, zou er niet van verschieten.

 • Christine Laevers

  Amai, Kim yung-un ontdekt de wereld en maakt een bocht van 180°. Iemand moet hem onder ferme druk gezet hebben. China ? Mij niet gelaten maar ik hoop dat de bevolking ook ietsjes vrijer zal kunnen ademen; en wat meer zal kunnen eten.