Ook NBC weigert controversiële verkiezingsspot van Trump uit te zenden

Photo News
De Amerikaanse televisiezenders NBC en Fox zijn gestopt met het uitzenden van een omstreden verkiezingsspot van president Donald Trump en de Republikeinse Partij over de migrantenkaravaan in Mexico. Dat gebeurde na felle online protesten van Hollywood-beroemdheden en gewone Amerikanen. Eerder weigerde nieuwszender CNN al het filmpje uit te zenden wegens de volgens de zender “racistische” boodschap.

 De spot werd eerder al geweigerd door CNN en is nu ook door NBC, Fox News en Facebook van antenne gehaald.

In de reclame, die gisterenavond werd uitgezonden tijdens een veelbekeken American footballwedstrijd wordt beweerd dat de karavaan vol met “gevaarlijke criminelen” zit. Ook wordt beweerd dat de Democraten de moordenaar Luis Bracamontes, een illegale immigrant, destijds toegang tot de VS hebben verschaft. 

Inmiddels blijkt dat niet onder Democratisch bestuur, maar ten tijde van de regering van George Bush jr. Bracamontes de VS opnieuw was binnengegaan. Hij was door Democratisch president Bill Clinton juist de VS uitgezet eind jaren '90.

Een verslaggever die in Honduras met de karavaan meereisde wist te melden dat deze niet bestaat uit gevaarlijke criminelen, maar vooral uit mannen, vrouwen en kinderen die geweld, armoede en politieke onderdrukking ontvluchten.

Kom meer te weten over de ‘midterms’ in deze video: wat is het, wie wordt er verkozen en wat wordt er verwacht?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Amai, als zelfs Fox al weigert het uit te zenden.....!

 • Emile De Smedt

  Media wat is dat voor iets?.Zeggen wat niemand denkt.Zeggen wat niet hoeft gezegd.Denken dat er maar één informatiebron bestaat,de hunne.Ping ping van lezer en subsidies van wie moet gezegd de beste te zijn.Een leugen(tje) voor bestwil is geen zonde.Of toch?

 • guido Bervoets

  Zelfs voor de pers die Trump altijd gunstig gezind is geweest is deze verkiezingsspot te ranzig, ronduit racistisch en totaal ongepast. En dan weer liegen natuurlijk, dat de karavaan vol het criminelen zouden zitten en dat de democraten Luis Bracamontes terug het land hebben ingelaten terwijl het zijn eigen republikeinen waren. En zo een leugenzak en haatzaaier moet de grootste natie van de wereld leiden - ONVOORSTELBAAR.

 • Emile De Smedt

  @Jan Lemmens,onpartijdigheid,?Bij ons misschien wel ergere toestand.Vroeger hadden de Staandaard,kwaliteit,en het nieuwsblad,katoliek.Het Laatste nieuws,liberaal en de Volksgazet,socialist.Er was ook nog gazet van Antwerpen,goed tot wanneer....;ook nog andere kranten waarvan men zag waar ze voor stonden.Nu is alles eenheidsworst.Journalisten,redacteurs van in deze en morgen in ander.Bonte bende zonder eigenwaarde.Gesubsidieerd om te overleven en moet rekening gehouden met.

 • LUC SMEULDERS

  er zijn verschillende mensen daar die te weinig eten hebben op het einde van de maand laat staan geld genoeg voor hospitaal obama care was goed daartegen ? men kan er veel geld verdienen maar ook snel in de goot liggen ?