Ook mieren, muizen en kakkerlakken wonen in het Witte Huis

Het Witte Huis is al helemaal in kerstsfeer uitgedost.
EPA Het Witte Huis is al helemaal in kerstsfeer uitgedost.
Zoals ieder oud huis is ook het bekende Witte Huis intensief in onderhoud. Een lokale Amerikaanse nieuwszender keek de onderhoudsfacturen van de historische woning in en daaruit bleek dat het niet enkel over een likje verf hier en daar gaat. 

Zo heeft het Witte Huis de afgelopen tijd onder andere professionele hulp ingeschakeld voor de bestrijding van kakkerlakken en muizen op verschillende plaatsen in de ambtswoning van de Amerikaanse president. 

Ook moest stafchef John Kelly op een bepaald moment zijn bureau delen met een hoop mieren alvorens ze door de verdelgers werden verdreven. 

Onder de onderhoudswerken waren naast ongediertebestrijding ook meer mondaine opdrachten. Zo werd bijvoorbeeld het bureau van de nationale veiligheidsadviseur H.R. McMaster heringericht en kreeg het kleine kamertje in de Oval Office een gloednieuwe toiletbril. 

Enorme taak

Het agentschap dat instaat voor het onderhoud van het huis, General Services Administration (GSC), heeft zijn handen vol. Voormalig inspecteur bij het agentschap spreekt van een "enorme taak". "Het is een oud huis, en we weten allemaal dat oude huizen veel onderhoud vragen".

Het aantal onderhoudsaanvragen en renovatiewerken onder Trump ligt niet hoger dan tijdens de vorige administraties. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino De Neef

    Die kakkerlakken zijn vermoedelijk overblijfselen van de Obama adminstratie

  • Peter Besemer

    Ik dacht dat er alleen een rat woont!