Ook Louisiana komt met strenge abortuswet: ingreep na zes weken verboden, ook bij verkrachting of incest

In navolging van de Amerikaanse staten Alabama, Georgia en Iowa heeft ook de zuidelijke staat Louisiana een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is onder de nieuwe wet verboden.

Gouverneur John Bel Edwards moet de wet nog ondertekenen, maar de Democraat heeft al gezegd dat hij dat gaat doen. Het door Republikeinen gedomineerde Huis van Afgevaardigden van de staat stemde met 77 tegen 23 voor de nieuwe wet.

In steeds meer Amerikaanse staten gelden strenge abortuswetten. Zo is het in Iowa, Georgia en nu ook in Louisiana strafbaar abortus te plegen als de hartslag van de foetus te horen is, wat meestal na zo'n zes weken het geval is.

Het Hooggerechtshof oordeelde in 1973 dat vrouwen het recht op abortus hebben. Maar nu er een conservatieve meerderheid in dat hof zit, hopen tegenstanders van abortus een nieuwe uitspraak te kunnen krijgen van deze hoogste rechters.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Martin Meuris

  Amerikanen zijn grote hypocrieten daarmee is alles gezegd.

 • guido Bervoets

  Zo zie je weer wat extreemrechts en oerconservatisme kunnen aanrichten in een beschaafde samenleving. Voor je het weet hebben ze alle lampen uit de Eeuw der Verlichting gedraaid en de klok 80 jaar teruggedraaid. The Land of the Brave and the Free is extreem Trumpistan geworden.

 • Marianne Van den Lemmer

  En de 'morning after pil' steeds gebruiken na een verkrachting? Niet aan gedacht?

 • MICHELINE GEVERS

  Wat is in Amerika toch allemaal aan de hand sinds die president alles op zijn kop zet en de Amerikanen verdeelt , i.p.v. ze te vereniggen. Hij verslapt Amerika, en maakt het zeker niet groter, hij brengt zijn land een halve eeuw terug en dat enkel door zijn egoïsme en narcisme. De wereld lacht, maar zou moeten huilen, om de achteruitgang van zo'n sterke US.

 • paul lemmens

  typisch voor de US , hun leven is een aaneenschakeling van leugens bedriegen bestelen enz maar dan even biechten en alles is vergeven , deze bevolking heeft nooit iets geleerd dat iets te doen had met beschaving