Ook incidenten in Franse zwembaden: 1.000 mensen geëvacueerd omdat tieners hun gevoeg doen in het water

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Ook Frankrijk blijft, net zoals Duitsland en het Nederlandse Koewacht, niet gespaard van zwembadincidenten waarbij overlastgevende jongeren de hoofdrol opeisen. Vooral in de Parijse voorsteden maakten tieners het (te) bont.

De voorbij hittegolf lokte heel wat volk naar de plaatselijke (openlucht)zwembaden, maar niet elk plonsje was een feest. Op sommige plekken veranderde het uitje in een nachtmerrie, zo melden Le Parisien en La Voix du Nord.

Dat was eind vorige week onder meer het geval in het zwembad van de gemeente Villecresnes in het departement Val-de-Marne. Daar raakte een tiener ernstig gewond tijdens een dispuut tussen bendes.

Afgelopen zaterdag moest het zwembad van Corbeil-Essonnes langs de Seine worden ontruimd om hygiënische redenen op het heetste moment van de dag. En dat kwam zo. Een tiental jongeren was het zwembad binnengedrongen. Ze droegen een korte broek en hadden geen zwembroek of badmuts bij de hand.

Het personeel probeerde de indringers aan de deur te zetten. Tevergeefs. De tieners van 13 tot 15 jaar begonnen de werknemers te beledigen en deden hun gevoeg in het water bij wijze van vergelding. Toen de politie toekwam, waren de vogels al gaan vliegen. Het gevolg: de evacuatie van circa 1.000 mensen uit voorzorg. Het zou immers vier uur duren om de waterkwaliteit weer op peil te brengen.

Afgelopen vrijdag moest de politie een interventie doen in het zwembad van Davreil. Twee jonge meisjes waren betast in het water door drie dronken twintigers. De slachtoffers deden hun beklag bij de opzichters. Zij belden de politie die de verdachten ter plaatse kon inrekenen. De vermeende daders minimaliseerden de feiten en werden in vrijheid gesteld. De zaak werd zonder gevolg geklasseerd.

In Châtellerault tenslotte, in het departement Vienne, werden zaterdag 600 mensen uit het zwembad geëvacueerd nadat een massale vechtpartij was uitgebroken tussen twee rivaliserende bendes.
71 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  We leven in een veel te tamme samenleving. En dat weten die gastjes maar al te goed.

 • eric debanne

  Geen opvoeding en geen respect meer tegenwoordige helaas ...

 • Vera De Paepe

  Behandel hen als terroristen, want dat zijn ze

 • Fanny Vande Putte

  Als ik dit lees of hoor , wordt ik kwaad , waarom vijandig doen , mensen zijn mensen , leven in harmonie met elkaar , dar zou pas de max zijn

 • Karel Vanormelingen

  In de thuislanden durven ze nog niet links of rechts kijken