Ook Greta Thunberg viert Halloween: “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden”

Twitter/Greta Thunberg
Het is ook de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg niet ontgaan dat het Halloween is. Op Twitter vertelt ze dat ze het griezelfeest thuis niet viert, maar dat ze het toch eens wil proberen. En dat gaat makkelijk dan gedacht, zo klinkt het: “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden!!”

Thunberg is momenteel in Noord-Amerika en kon dan ook niet om Halloween heen. Ze liet het niet passeren op sociale media. “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden als ik een hoop boze klimaatcrisisontkenners de stuipen op het lijf wil jagen”, grapte ze.

Reactie

Ze kreeg meteen veel reactie op de post, die ze donderdagavond (vrijdagmorgen Belgische tijd) online zette. Opmerkelijk: heel wat mensen deelden foto’s van hoe zij of hun kinderen zich zelf in de activiste verkleed hadden.


Thunberg was de afgelopen weken onderweg naar de Chileens hoofdstad Santiago voor een VN-klimaatconferentie begin december, maar moest haar plannen noodgedwongen aanpassen. De Chileens regering besliste woensdag immers dat de top niet kan doorgaan door de sociale onrust in het land.
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Mattyns

  Save the earth, dan kijk ik eens rond en naar de lucht, trek een smoel, en dan is dat zo weer over.De nodige Co² producerend voor de bommen hier, het park naast de deur.Mijn wagen rijd op iets wat ooit Co² is geweest.Co² circulatie, wereldwijd gezien, niemand die het weet.Opwarming oceanen? Polycarbonaat, warmtetransport over land, leven diep in de wateren, niemand die het weet.Normaal dus en niet van wakker liggen.Goede uitvindingen die gevaar opleveren voor the moneygrabbers, hola maar

 • Emile De Smedt

  Klimaat is veranderlijk.Al eeuwenlang.Maar een wereld vol windmolens,velden vol zonnepanelen evenmin zicht.En dan maar zoeken naar plantje,bloemetje,vlinders en vogeltjes?Beekjes zonder visjes nog kikkers.

 • Dominique Cox

  Ze verschijnt overal op de media, dan is het toch niet nodig om zoveel te reizen en school te missen. Daarbij, dat ons milieu naar de vaantjes is wisten we nu al jaren. Daar hebben we niemand voor nodig om dat nog eens te herhalen. Da's allemaal om in de belangstelling te komen. Iets uitvinden dat ons milieu echt kan helpen, dat hebben we nodig, gezaag niet.

 • ANN LIMBOS

  Troost u Greta, ik ook niet !

 • Anita Wellens

  het is onmogelijk om met zonnepanelen en windmolens alles draaiende te houden. De economie zwaar crashen en velen zullen het niet overleven.