Ook Cypriotische politiechef moet opstappen na reeks moorden

De veiligheidsdiensten haalden zondag een koffer met een lichaam boven uit een meer nabij Mitsero.
EPA De veiligheidsdiensten haalden zondag een koffer met een lichaam boven uit een meer nabij Mitsero.
Na een reeks moorden in Cyprus heeft de Cypriotische president Nikos Anastasiades de chef van de politie, Zacharias Chrysostomou, ontslagen. Dat heeft het kabinet van de president vandaag gemeld, een dag nadat de minister van Justitie al ontslag nam. De seriemoorden zorgen al drie weken voor hevige opschudding in Cyprus.

Een 35-jarige Cypriotische legerofficier heeft vorige maand bekend dat hij vijf vrouwen en twee meisjes van buitenlandse afkomst heeft vermoord, kort na de vondst van een eerste lichaam. Intussen heeft de politie de lijken van vier vrouwen teruggevonden, duikers zoeken nog naar de drie vermiste lichamen. De speurders vrezen dat de militair nog meer slachtoffers heeft gemaakt.

De slachtoffers zijn afkomstig uit Aziatische landen en Roemenië en werkten als huishoudhulp in Cyprus, ook twee kindjes van twee buitenlandse vrouwen werden mee omgebracht. De doden waren allemaal als vermist opgegeven, maar volgens de linkse oppositiepartij AKEL en verschillende commentatoren in de Cypriotische pers heeft de politie niet genoeg voor hen gedaan, omdat ze als een soort tweederangsburger werden beschouwd.

In een officiële brief liet president Anastasiades aan Chrysostomou weten dat zijn taken op 7 mei zullen eindigen. De president veroordeelde de "klaarblijkelijke nalatigheid en plichtsverzuim van de politie bij het onderzoek naar vermiste personen". 

Ook vandaag zoeken duikers verder naar de andere slachtoffers.
REUTERS Ook vandaag zoeken duikers verder naar de andere slachtoffers.
De seriemoorden zorgen voor veel protest in Cyprus.
REUTERS De seriemoorden zorgen voor veel protest in Cyprus.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.