Ook Britten willen ijspiste omvormen tot immens mortuarium voor coronadoden

Planet Ice in Milton Keynes, ten noordwesten van Londen.
RV Planet Ice in Milton Keynes, ten noordwesten van Londen.
Vorige week gebeurde het al in de Spaanse hoofdstad Madrid en nu gaat ook de Britse overheid een grote ijspiste omvormen tot noodmortuarium. De infrastructuur van Planet Ice in Milton Keynes, ten noordwesten van Londen, zal gebruikt worden als begrafenisondernemers de toestroom aan coronadoden niet meer aankunnen. De werken zijn intussen van start gegaan.

Ook het Verenigd Koninkrijk wordt zwaar getroffen door het nieuwe coronavirus. Het afgelopen etmaal overleden 393 mensen, wat het totale aantal doden intussen op 1.808 brengt.

Overstelpt

Als de toename blijft aanhouden, dreigen begrafenisondernemers in sommige regio’s overstelpt te raken. In Milton Keynes wordt daarom een ijspiste omgevormd tot noodmortuarium. Gisteren en vandaag werden grote schermen rond de piste opgetrokken. Arbeiders sloten de toegangswegen af en zorgden ervoor dat niemand nog naar binnen kon kijken, volgens nieuwszender itv.


De ijspiste heeft een capaciteit van 2.800 bezoekers en ging op vrijdag 20 maart dicht als gevolg van de maatregelen van de Britse regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“We werken samen met de eigenaars van Planet Ice om de ijspiste klaar te maken, uit voorzorg voor mochten onze lokale begrafenisondernemers het niet meer aankunnen”, aldus een woordvoerder van de stad. “Het is overigens niet de eerste keer dat een ijspiste als tijdelijk mortuarium gebruikt wordt in ons land. De infrastructuur leent zich er dan ook voor. Ze kan sneller en effectiever omgebouwd worden dan andere gebouwen.”

De ijspiste zou volgens de plaatselijke overheid “honderden” lichamen kunnen herbergen. Ook op de luchthaven van Birmingham wordt momenteel een tijdelijk mortuarium gebouwd. Dat zou tot 12.000 lichamen kunnen bewaren.

Lees ook: Madrid vormt ijspiste om tot gigantisch lijkenhuis voor coronadoden

Bekijk ook:

Chirurg deelt emotionele tweet over vrouw in isolatie

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Van Roy

    Luc impens waarom er is nog voldoende plaats in België de intensieve zorgen zijn nog voor de helft vrij. Maar er zijn wel plannen die ervoor zorgen dat er dadelijk plaatsen bijkomen. Het noodplan is er al lang bij ons.

  • Luc Impens

    Wanneer gaan ze eens in België denken om het bouwen van noodhospitalen of gaan ze wachten tot het te laat is zoals gewoonlijk. Maggie DB denk daar eens snel over na. Zijn ze niet nodig zoveel te beter maar indien ze wel nodig zijn en er geen beschikbare plaats meer is wat dan.