Ooggetuige over doodgereden man (49) in geel hesje: “Dit was géén ongeluk”

Slachtoffer Roger B.
Facebook Slachtoffer Roger B.
De 49-jarige man die vrijdagavond werd doodgereden door een Nederlandse vrachtwagenchauffeur, sloeg vlak voor de aanrijding met een sleutel op de ruit van de truck. Dat blijkt uit voorlopig onderzoek van de autoriteiten. De demonstrant gleed daarna onder de vrachtwagen en overleed ter plaatse. 

Het ongeval gebeurde vrijdagavond op de E25 van Luik naar Maastricht ter hoogte van Visé (Wezet), waar een protestactie van gele hesjes gepland was. De actievoerders wilden vrachtwagens, die in de richting van Maastricht reden, tegenhouden. Slachtoffer Roger B. werd daarbij aangereden en zou op slag dood geweest zijn. De man woonde in het Luikse Liers en werkte bij het bedrijf Intradel. 

Het slachtoffer probeerde samen met een mededemonstrant alle vrachtwagens tegen te houden. Toen dat met deze truck niet lukte, sloeg B. met een sleutel tegen het raam. Volgens een ooggetuige gaf de chauffeur daarna plots gas bij en raakte het protestbord. Hierdoor gleed het slachtoffer uit en kwam zo onder de vrachtwagen terecht. De man overleed ter plaatse.

Slachtoffer Roger B.
Facebook Slachtoffer Roger B.

Gruwelijkheden

De ooggetuige stond vlak achter het slachtoffer en heeft naar eigen zeggen gruwelijkheden gezien. “Ik heb zijn armen gezien, zijn gezicht, zijn lichaam. Dat ging door merg en been. Ik was geschokt”, zei hij op de Waalse televisie. Na afloop hoorde hij zeggen dat het ging om een ongeluk. “Dat was absoluut niet zo. Dit was géén ongeluk. Ik zag hem als een gek accelereren. Nog nooit heb ik een vrachtwagen zo snel zien wegrijden.”

Na het ongeval had de politie aan de chauffeur bevolen om zich op een parking te zetten, iets verderop. Maar toen de agenten daar ter plaatse kwamen om de man te ondervragen, bleek de vrachtwagen verdwenen. Na een lange klopjacht werd de man zaterdagavond nabij Tilburg opgepakt. 

In shock

De broer van het slachtoffer is in shock, zo laat hij in een openbaar Facebook-bericht weten. “Goede reis, mijn kleine broertje. Je rebelse kant is ten einde”, schrijft hij. “Ik weet zeker dat jij onder de gele hesjes een koning zult blijven. De boze mensen, zij die tot het gaatje gaan, blijven vooral het aardige en behulpzame onthouden.”
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eva De beleyr

  ik zou ook doorrijden al is het uit schrik, als ze met een sleutel op je raam kloppen!

 • Philippe Deckers

  Dat zal de rechter wel beslissen en niet de media.

 • Fons Casteels

  Dit ongeval was niet gebeurd als mijnheer Geel Hesje zich niet voor die vrachtwagen had geworpen. Dat de vrachtwagenchauffeur niet is gestopt, is een inschattingsfout die mijnheer Geel Hesje met zijn leven moet bekopen. Verschrikkelijk, maar om hel cru te zeggen: dood door eigen schuld.

 • Joris Janssens

  Dus de trucker werd aangevallen. Is al een totaal andere situatie. Wet aan jouw zijde of niet, 80 kilo tegen enkele tonnen. Dat ga je verliezen. Hoe dom kan je zijn.

 • Tom De Vroe

  De grootste verantwoordelijken hier zijn de overheidsinstanties, ze hadden die blokkade direct moeten laten verwijderen in plaats van er op staan te kijken. Net zoals bij de blokkade op de parking van de E25 in Sprimont. Daar worden chauffeurs terecht gewezen door de politie wanneer ze de paletten willen verwijderen van de openbare weg. Omgekeerde wereld!