Onze reporter in Genua, waar families in ziekenhuis wanhopig zoeken naar vermisten: "Ik hoop op een mirakel, maar vrees het allerergste"

In het universitair ziekenhuis San Martino wachten familieleden op nieuws van hun dierbaren.
Benoit De Freine In het universitair ziekenhuis San Martino wachten familieleden op nieuws van hun dierbaren.
Aspettare, più aspettare. Wachten en nog meer wachten. Dat doen de Genuanen al sinds de Ponte Morandi het dinsdagmiddag begaf. Ze eisen antwoorden. Wie is verantwoordelijk? Wie zijn de overledenen? En kunnen de meer dan 500 geëvacueerde bewoners die onder de afbrokkelende brugpijler wonen ooit nog terugkeren naar huis?

“Marius”, schreeuwt een huilende Eniada Demiraj (20) op de stoep van de Via Walter Fillak. Het is dan net 13 uur en de brede laan die pal onder de ingestorte brug loopt, staat vol met buurtbewoners die de nacht bij vrienden, familie of in een hotel doorbrachten. Op de achtergrond hoor je sirenes van voorbijrijdende brandweer- en politievoertuigen en het gedreun van een drilboor die zich voorzichtig door het puin een weg baant. Op zoek naar slachtoffers.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Als je in België de staat van de wegen ziet, vraag je je ook af waar ons belastinggeld naartoe gaat.

 • Steven Janssens

  Ruikt naar corruptie en maffia.

 • Hubert Peelman

  Waarom moet er overal wegenbelasting en andere belastingen betaald worden ? Juist, om de politieke zakkenvullers te onderhouden ipv de infrastructuur !!!

 • Jimmy CLARK

  Veel steun gewenst aan alle families en slachtoffers die betrokken zijn in deze jammerlijke (schandalige) ramp. Hier bij ons zou dit wellicht ook wel kunnen en in diverse andere europese landen. Wanneer mogen een deel van de te oude kerken en oude industrieen en overheidsgebouwen , afgebroken worden ...........