Onverwacht goede score voor Groenen bij Europese verkiezingen in Ierland

AFP
Bij de Europese verkiezingen in Ierland lijkt de Groene Partij een onverwacht goede score te halen. Dat blijkt uit exit polls die na het sluiten van de stembureaus gisteravond werden bekendgemaakt door de openbare omroep RTE. In de hoofdstad Dublin zou Ciaran Cuffe van de Groenen met 23 procent de meeste stemmen halen.

Ook in de kiesdistricten South en Midlands North West zouden de Groenen zich verzekeren van een zetel voor het Europees Parlement. De centrumrechtse partij Fine Gael van premier Leo Varadkar lijkt twee zetels binnen te halen, terwijl de conservatieve Fianna Fail op weg is om zeker een zitje te veroveren.

Ierland heeft momenteel elf zetels in het 751 volksvertegenwoordigers tellende EU-parlement, maar krijgt er naar verwachting twee bij eens Groot-Brittannië uit de Europese Unie is gestapt.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anneke Braem

  Geen groen aub

 • pierre De Smet

  Mensen het zijn maar peilingen , Crombez zegt al dat de Nederlandse socialisten een overwinning hebben behaald en zegt nu wij nog , zie maar dat ze de kiesdrempel halen

 • Maya Debie

  Verwondert me niet. De Ieren zijn verstandige mensen die weten wat goed voor hen is.

 • Roger Vanopstal

  In Nederland rood, in Ierland groen. Dat telt als bangmakerij. Misschien in het vet EXIT polls.

 • Andrei Labenskyi

  Landelijk alleen maar 9%! Waarom is dat ook niet vermeld ipv opvallend de nadruk op de 23% in Dublin te leggen? Dan is er zeker geen manipulatie op geen partijdigheid!?