Ontwikkelaar van luchttaxi's haalt miljoenen op

Lilium jet
Lilium Lilium jet
Lilium, een ontwikkelaar van elektrisch aangedreven vliegtuigen uit München, heeft bij investeerders 90 miljoen euro opgehaald. Met het vers geld wil het bedrijf een elektrojet bouwen die kan ingezet worden als vliegende taxi.

Met een eerste kapitaalronde van 10 miljoen dollar werd al een prototype gebouwd, dat verticaal kan starten en landen. In één uur kan de Lilium Jet, aangedreven door 36 elektromotoren, tot 300 kilometer afleggen.

Lilium wil het toestel, met vijf zitplaatsen, in serie gaan bouwen. Topman Daniel Wiegand zegt dat nog een kapitaalronde zal moeten volgen vooraleer het toestel effectief op de markt zal komen. "Maar met 90 miljoen dollar is al veel mogelijk, ook in de ontwikkeling van vliegtuigen."

Kleine elektrische vliegtuigen die verticaal kunnen opstijgen en landen zouden in de toekomst kunnen worden ingezet als luchttaxi's. Heel wat start-ups maar ook grotere spelers zoals Airbus werken aan dergelijke elektrojets.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Maarten

    Gedaan met Uber, een taxichauffeur zal een helicopterpiloot-licentie moeten hebben. Dit lijkt mij toch realistischer dan ieder zijn eigen vliegtuig.