Ontvoerders eisen 1,2 miljoen euro losgeld voor dochter ondernemer

De 17-jarige Anneli-Marie werd ontvoerd toen ze met haar hondje op wandel was.
Polizei De 17-jarige Anneli-Marie werd ontvoerd toen ze met haar hondje op wandel was.
In Duitsland eisen kidnappers 1,2 miljoen euro losgeld van een ondernemer. Zijn 17-jarige dochter werd ontvoerd toen ze de hond uitliet in Meißen, in de deelstaat Saksen.

Anneli-Marie R. verdween donderdagavond spoorloos toen ze ging wandelen met haar hond. De politie zette toen een zoekactie met een speurhond op maar het gevonden spoor leidde uiteindelijk nergens toe. Vrijdagmorgen werd de zoektocht nog uitgebreid met speciale eenheden maar ook dat leverde geen resultaat op.

Intussen is duidelijk geworden dat het meisje ontvoerd werd. De daders eisen van haar vader, die een geslaagde ondernemer is, 1,2 miljoen euro losgeld, schrijft de krant Die Welt.

In een open brief richten haar ouders zich intussen tot de 'gemeenschap' en vragen ze om informatie die kan leiden naar de verblijfplaats van hun dochter. Ze richten zich ook rechtstreeks aan de ontvoerders en zeggen in te zullen gaan op hun eisen om de terugkeer van Anneli-Marie mogelijk te maken.

De politie zoekt intussen naar getuigen van de kidnapping en vraagt iedereen die iets gezien heeft van de ontvoering om zich te melden.