Ontvoerder Jayme Closs (13) geeft nu ook voor rechtbank moorden en ontvoering toe

Jake Patterson, de 21-jarige ontvoerder van Jayme Closs, heeft nu ook voor de rechtbank toegegeven dat hij het meisje ontvoerde nadat hij eerst haar ouders vermoordde. De beklaagde verscheen voor de rechtbank en pleitte schuldig voor drie verschillende aanklachten. De moord op James en Denise Closs, en ook de ontvoering van hun dochtertje Jayme.

Jake Patterson verschijnt voor de rechtbank
AP Jake Patterson verschijnt voor de rechtbank

Op 15 oktober drong Patterson de woning van het gezin Closs binnen. Hij vermoordde daar beide ouders om vervolgens de 13-jarige Jayme te ontvoeren. Hij gijzelde haar 88 dagen, tot het meisje op 10 januari zelf kon ontsnappen.

Patterson had eerder in een brief al toegegeven dat hij schuld zou bekennen in de rechtzaal. Hij gaf al snikkend toe schuldig te zijn aan de moorden en de ontvoering. In eerdere verhoren zei hij dat hij Jayme als slachtoffer had gekozen nadat hij haar op een bus had gezien.

De familieleden van Jayme Closs hadden het moeilijk om de bekentenissen te aanhoren. De vader en zus van Patterson waren ook aanwezig in de rechtzaal. Zij barstten in tranen uit toen de rechter de aanklachten voorlas.

Een familielid van Jayme Closs reageert aangeslagen in de rechtbank
AP Een familielid van Jayme Closs reageert aangeslagen in de rechtbank

Op 24 mei kent Patterson zijn straf, hij riskeert levenslang.

Bekijk ook:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Plessers

    Hopelijk mag hij 100j worden,opgesloten welteverstaan

  • JOHAN VLEIRICK

    Dubbele moord en ontvoering van een kind! Levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating!