Ontvoerder gooit kind over brug in meer

thinkstock
Een zevenjarig meisje uit de Amerikaanse staat Massachusetts heeft zondag een afschuwelijke nachtmerrie doorstaan. Het kind werd door een kennis van de familie gekidnapt uit de woning van haar grootouders. De ontvoerder probeerde haar te wurgen en gooide haar nadien over een brug in een meer. Het kind heeft de gruwel als bij wonder overleefd.

Het zevenjarige meisje werd 's nachts om 2.30 uur tijdens een feestje meegenomen uit de woning van haar grootouders in Worcester, Massachusetts. Volgens de politie zette de ontvoerder het kind in zijn wagen, probeerde hij haar te wurgen en gooide hij haar vervolgens in het Quinsigamond-meer.

Het meisje overleefde de moordpoging en zwom naar de kant. Omstreeks 4.30 uur 's nachts klopte ze aan bij een woning langs de oever van het meer, in pyjama en volledig doorweekt, met blauwe plekken en sporen van de wurgpoging in haar nek, zo deelt de openbare aanklager mee.

Joshua Hubert, de 35-jarige verdachte, werd maandag voorgeleid voor de rechter. Volgens de openbare aanklager nam hij het kind mee toen hij vertrok op het feestje in het huis van de grootouders. Het meisje lag toen te slapen op een stoel. Hubert wordt aangeklaagd voor kidnapping en blijft voorlopig achter de tralies.