Ontvoerd Servisch meisje (12) terecht: klopjacht op voortvluchtige pedofiel gaat door

Verdachte Ninoslav Jovanović.
Het Servische Ministerie van Binnenlandse Zaken Verdachte Ninoslav Jovanović.
Het 12-jarige meisje dat tien dagen geleden in Servië verdween en van wie werd aangenomen dat ze was ontvoerd door een veroordeelde pedofiel, is levend teruggevonden. Dat heeft de Servische politie zondag bekendgemaakt. Volgens lokale media is het slachtoffer, Monika Karimanovic, naar een ziekenhuis in de zuidelijke stad Nis gebracht. Het is niet duidelijk hoe het meisje eraan toe is.

Met behulp van speurhonden en helikopters zijn honderden politieagenten en vrijwilligers op zoek naar de mogelijke ontvoerder van het meisje, zei minister van Binnenlandse Zaken Nebojsa Stefanovic. De zoekactie houdt het Balkanland al anderhalve week in de greep.

De verdachte, de 46-jarige veroordeelde pedofiel Ninoslav Jovanović, staat bekend als de ‘kapper van Malča’, omdat hij voor de rechtbank heeft toegegeven dat hij het haar van zijn slachtoffers afknipt. De man heeft eerder al een gevangenisstraf van 12 jaar uitgezeten, omdat hij een jong meisje heeft verkracht en een ander heeft geprobeerd te verkrachten. Hij werd vorig jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Onlangs werd hij nogmaals vijf maanden vastgezet, omdat hij vrouwen lastig viel op sociale media. Dat meldt persbureau AP.

Politieagenten en psychiaters die betrokken zijn geweest bij die eerdere zaken, zeggen in lokale media dat Jovanović een zeer intelligent en manipulatief persoon is die er met leugens in slaagt het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen. De knipbeurten voor het misbruik zouden hem opwinden. Ook in de zoektocht naar Monika zou afgeknipt haar zijn aangetroffen. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jo vandenberghe

  Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met recidivisten op gelijk welk gebied,nog langer opsluiten aub.

 • Germain De Block

  Kan asiel aanvragen in belgie en hier worden gepamperd.

 • Eddy Wauters

  Chemische kastratie!

 • Wim Dhondt

  In Servië laten ze dus ook criminelen vrij. En goed mogelijk dat die de grens overtrekken.

 • Lydia Appelmans

  Dit bewijst nogmaals dat zo iemand niet veranderd, zelfs niet n'a gevangenisstraf. Chemisch castreren is de enige oplossing om niet nog meer slachtoffers te maken.