Ontvoerd op het strand: Filipijnse soldaten bevrijden Brits paar uit handen van jihadisten

Wilma en Allan Hyrons in een militair kamp op de Filipijnen na hun redding uit de handen van jihadisten.
AFP Wilma en Allan Hyrons in een militair kamp op de Filipijnen na hun redding uit de handen van jihadisten.
Filipijnse soldaten hebben vandaag een Brits koppel gered dat bijna 2 maanden geleden was ontvoerd op een strand in het zuiden van het land. Het paar zat sindsdien in handen van jihadisten die banden hebben met terreurgroep Islamitische Staat (IS), zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Het leger bevrijdde het paar, Wilma en Allan Hyrons, op het eiland Jolo, na een schietpartij met gewapende mannen van de groep Abu Sayyaf. 

"Er was een kort vuurgevecht, daarna lieten ze het paar achter nadat ze door de regeringstroepen waren overweldigd", aldus luitenant-generaal Cirilito Sobejana. De gegijzelden raakten niet gewond.

De woordvoerder van het leger in de regio stelde dat er geen losgeld was betaald. De Britse ambassade in Manilla bevestigde dat de Britten zijn gered en drukte zijn dankbaarheid uit aan de Filipijnse autoriteiten.

Het paar was ontvoerd op 4 oktober, toen ze zich bevonden op het strand van een badplaats op het eiland Mindanao.

AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Philippe

    Waar zijt ge nu nog veilig met dat ongedierte ? Ze zitten OVERAL als maden in het vlees. We gaan een rare tijd tegemoet.