Ontsnapte zwarte panter nu gestolen uit Franse dierentuin

De zwarte panter liep vorige week over de daken van het Noord-Franse Armentières (Hauts de France).
AFP De zwarte panter liep vorige week over de daken van het Noord-Franse Armentières (Hauts de France).
Een zwarte panter is in de nacht van maandag op dinsdag ontvreemd uit een Noord-Franse dierentuin. Vorige week ontsnapte de katachtige nog - die toen als huisdier werd gehouden - uit het huis van zijn eigenaar in Armentières. De panter werd gevonden, verdoofd en naar de dierentuin van Maubeuge gebracht, waar ze dus is ontvreemd. Dat meldt persbureau AFP.

Medewerkers van de dierentuin zagen dinsdagochtend dat het hok, waar de vrouwelijke zwarte panter van zes maanden oud verbleef, was opengebroken en het dier was meegenomen. De indringers deden ‘veel moeite’ om sloten open te breken en beveiligingscamera's te omzeilen. “Het dier was het enige doelwit", vertelt burgemeester Arnaud Decagny van Maubeuge, een stadje nabij de grens met Henegouwen. De politie doet nu op basis van camerabeelden onderzoek naar het incident.

Vorige week kon het dier het huis van zijn eigenaar ontvluchten omdat die een raam open had laten staan. Buurtbewoners zagen het dier vervolgens op de daken wandelen, met grote paniek en verwondering tot gevolg. De politie moest samen met de brandweer daarna de omgeving afzetten om het dier te verdoven en te vangen. Sindsdien werd de panter in de Zoo de Maubeuge gehouden.

De eigenaar van het dier wordt door de politie gezocht vanwege het illegaal houden van een gevaarlijk dier in een particuliere woning. 

AD
AP

\
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  Eigenaar is inderdaad de dief, kan niet anders. Toont weer aan hoe "goed" dierentuinen zijn...

 • Dietger Timmers

  Een panter gevaarlijk??? Als je dat beest op tijd eten geeft is die niet gevaarlijk. Mensen gaan toch ook winkelen voor eten als ze honger...

 • luc caels

  De eigenaar is de dief, is simpel.

 • Dennis Andersen

  Hopelijk terug bij de eigenaar, daar is hij opgegroeid en blijkbaar goed verzorgd. Beter daar dan als showbeest in een dierentuin.

 • Sofie Van de Vel

  Heb maar zo een zot als buur , gezellig