Ontsnapte tijger doodt man in Tbilisi

In Tbilisi is vanmorgen een man gedood door een tijger die eerder deze week uit de overstroomde dierentuin in de Georgische hoofdstad ontsnapte. Dat meldt een woordvoerder van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken.

"Een tijger van de Tbilisi Zoo doodde een man in de buurt van het Heldenplein. Het leger is ingezet om het dier te vangen," zei Nino Giorgobiani eerder vandaag. De tijger werd opgespoord door de speciale eenheden en werd kort na het dodelijk incident afgemaakt. Dat stelden AFP-journalisten ter plaatse vast. Het ging om een witte tijger.

Een deel van Tbilisi kwam zondag onder water te staan door een onverwachte hevige regenbui. Daardoor trad de rivier Vere, die dwars door de stad loopt, buiten haar oevers. Zo'n dertig wilde dieren, waaronder tijgers, leeuwen beren en wolven, ontsnapten uit hun verblijven en liepen vervolgens vrij rond in Tbilisi.

De zoektocht naar gevaarlijke dieren is nog altijd gaande. Veel dieren zijn intussen verdronken dan wel doodgeschoten. Het aantal overleden mensen is inmiddels gestegen naar negentien.