Ontsnapte gevangene wil al liftend vluchten, maar wordt toevallig opgepikt door een agent

Gevangene Allen Lewis.
Greenup County Detention Center Gevangene Allen Lewis.
Een Amerikaanse gedetineerde die dinsdag al liftend probeerde te ontsnappen, had dikke pech toen een automobilist stopte. Het bleek een agent. “Hij kreeg een lift, ja. Maar wel eentje recht terug naar de gevangenis.”

De 31-jarige Allen Lewis werd overgebracht uit de gevangenis van Kentucky om in een ander district terecht te staan. Hij zag zijn kans schoon om te ontsnappen aan de cel.

Tijdens het transport kloeg hij bij de politieagent die hem begeleidde dat zijn handboeien pijn deden. De agent stopte om één en ander aan te passen. Toen hij één handboei losmaakte, kwam het tot een handgemeen. Lewis slaagde erin los te komen en sloeg te voet op de vlucht.

Terwijl de gevangenis een zoekactie op poten zette, bereikte de gevangene een nabije snelweg en probeerde hij een lift te krijgen. Helaas voor hem stopte toevallig een agent van de campus van de Morehead State University. Toen die de bungelende handboeien aan één van de lifter zijn polsen zag, wist hij genoeg. 

Cipier Mike Worthington bevestigt dat Lewis weer naar de gevangenis werd gebracht. Hij riskeert een extra straf voor zijn ontsnappingspoging. “Hij dacht dat hij een lift kreeg en dat lukte ook. Maar wel eentje naar de gevangenis”, zegt hij.

Bekijk ook:




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.