Ontsnapte bajesklant is Tenerife na 10 jaar beu, wil terug naar Oostenrijkse cel

Tenerife, het grootste Canarische Eiland.
thinkstock Tenerife, het grootste Canarische Eiland.
Een gevangene die meer dan tien jaar geleden met succes uit een Oostenrijkse gevangenis ontsnapte, heeft zich zaterdagavond zelf aangegeven bij de politie in het treinstation van Salzburg.

De man was eerder op de dag toegekomen op de luchthaven van München en had vanaf daar de trein genomen naar Mozarts geboortestad. De voortvluchtige verklaarde aan de verbaasde agenten dat hij de afgelopen tien en een half jaar had doorgebracht op het Canarische Eiland Tenerife.

Reden van de terugkomst? “Tenerife is niet meer wat het geweest is en ik had er het na tien jaar wel gezien. Lang genoeg gewoond”, luidt het in een verklaring die de politie vandaag verspreidde. De speurders bevestigden dat de man destijds ontsnapte uit een (niet nader genoemde) gevangenis in het oosten van het land. Wat de man op zijn kerfstok heeft, is niet duidelijk. De man moet nog straf uitzitten en zit sinds zaterdagavond achter slot en grendel in de gevangenis van Salzburg.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carina Desmidt

  Centen op of daar weer iets uitgespookt dat hij snel vlug naar het gevang hahah

 • Lucynda van der Does

  Whahahahahahah ja werken voor je geld valt niet mee op Tenerife. Spanjaarden zijn arm....

 • joachim albert

  Gratis kost en inwoon... of moeten werken... hij heeft keuze gemaakt om niks te moeten doen.

 • Axel Van Bellingen

  Hij kon niet tegen de sangria?

 • Dikke Van Aarschot

  daar zal wel meer achter zitten