Ontslagen werknemer sleept Google voor rechter wegens discriminatie van blanke mannen

James Damore
Twitter James Damore
Google-werknemer James Damore werd in augustus ontslagen nadat hij een controversiële memo had rondgestuurd over diversiteit en gender in het bedrijf. Damore laat het hier niet bij en sleept Google voor de rechter wegens discriminatie van blanke mannen.

“Google neemt extreme –en illegale- maatregelen om managers ertoe aan te zetten ras en/of geslacht een rol te laten spelen in de selectieprocedure voor nieuwe werknemers”, zegt Damore, die meent dat Google conservatieve blanke mannen discrimineert.

In augustus stuurde Damore een memo rond in het bedrijf waarin hij opperde dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen te wijten was aan biologische verschillen tussen beide geslachten. "Die verschillen kunnen verklaren waarom we geen gelijke vertegenwoordiging hebben van vrouwen in de techsector en het leiderschap", luidde het in de memo. Na wereldwijde controverse ontsloeg Google Damore. “Google viseert, straft en ontslaat werknemers die er andere ideeën over diversiteit op nahouden”, laat Damore weten.

Naast het Damore-proces is Google ook verwikkeld in een andere rechtszaak. Vier vrouwen klagen het bedrijf aan wegens ongelijke verloning. Hun mannelijke collega’s zouden meer verdienen voor hetzelfde werk.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris bogaerts

  Bonne chance man ik hoop dat hij het wint ! Dat de hypocrisie in deze wereld maar eens aangepakt word!

 • Jef Denijs

  Zover gaat het met de politieke correctheid, de rollen worden stilaan omgekeerd.

 • Jan Catrysse

  Het zou rechtvaardig zijn die zaak te winnen!

 • Jan Govaert

  Nu nog in het voetbal

 • Harry Zona

  Google? Afschaffen die handel.