Ontslagen piloot probeert security te omzeilen met oud uniform en badge

Beelden van de FBI laten zien hoe de ontslagen piloot nog zijn oude uniform draagt om door de security te geraken.
AP Beelden van de FBI laten zien hoe de ontslagen piloot nog zijn oude uniform draagt om door de security te geraken.
Een ontslagen piloot van Cathay Pacific Airlines heeft geprobeerd om met zijn vroegere uniform en badge de security te omzeilen op de luchthaven van Honolulu. Joshu Osmanski werd donderdag veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk.

De Amerikaan pleitte schuldig voor het onrechtmatig betreden van de veiligheidszone op de luchthaven. Osmanski verklaarde dat hij enkele maanden na zijn ontslag zijn vroegere uniform droeg om de normale wachtrij over te slaan en te kunnen aanschuiven bij de wachtrij van de crew om te vermijden dat hij zijn schoenen moest uitdoen. Naar eigen zeggen was hij op weg naar een nieuwe job bij Atlas Air.

De voormalige piloot van Cathay Pacific Airlines excuseerde zich in de rechtbank. Hij beweerde niet te kunnen uitleggen waarom hij het deed en dat hij met zijn daden zijn familie in verlegenheid had gebracht. "Ik maakte een fout; Mijn carrière is naar de vaantjes, misschien zal ik nooit nog kunnen vliegen", zei Osmanski.

Hoofdletsel
Birney Bervar, de advocaat van de verdediging, pleitte dat het bizarre gedrag van de piloot kon te wijten zijn aan een mogelijk hoofdletsel dat hij had opgelopen toen hij in 2011 met een schietstoel uit een gevechtsvliegtuig werd geschoten tijdens zijn periode bij het leger.

Rechter Helen Gillmor deelde mee dat hij zijn oude uniform meermaals had gedragen na zijn ontslag bij de airline. Toch eiste de openbaar aanklager geen celstraf voor Osmanski. De 39-jarige man is nu een voltijds student aan de Tulane universtiteit in New orleans.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.