Ontslagen FBI-medewerker die Trump uitschold voor “idioot” klaagt VS aan

De op straat gezette FBI-agent Peter Strzok.
EPA De op straat gezette FBI-agent Peter Strzok.
Peter Strzok, een ontslagen hoge medewerker van de Amerikaanse recherchedienst FBI, is een rechtszaak begonnen tegen de Amerikaanse overheid. De man wil zijn job terug. 

Strzok werd in augustus 2018 de laan uitgestuurd. Volgens zijn advocaat gebeurde dat op initiatief van onderdirecteur David Bowdich van de FBI. Strzok kwam onder vuur te liggen nadat hij president Donald Trump in een tekstbericht onder meer "een idioot" had genoemd.

Naar aanleiding van dit bericht mocht Strzok niet meer meewerken aan het onderzoek naar eventuele Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Dat onderzoek staat onder leiding van Robert Mueller. 
Strzok vindt dat er geen reden was om hem te ontslaan en vecht zijn ontslag nu aan via de rechtbank.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nick Peeters

  misschien groot gelijk, maar als je uw baas een idioot noemt krijg je overal problemen en zou je best zelf een andere job zoeken

 • Filip Vanlaeken

  Hoe dom.kan je zijn. Als ik mijn baas een idioot noem sta ik ook op straat. En deze man voerde dan nog onderzoek naar Trump... bezint voor ge begint (iets wat Trump ook beter wat meer zou doen, daar niet van).

 • janine imschoot-boyer

  toch ene die slim genoeg is

 • KOENRAAD RABAU

  Nu wordt je al ontslagen als je de waarheid zegt...

 • Ronny Biesen

  Waarom ontslagen? De man had gelijk, Trump is een idioot.