Ontslag Republikeins senator Larry Craig nakend

Zowat een week na het uitbreken van wat men "toiletgate" zou kunnen noemen, rekenen Amerikaanse media op het nakende ontslag van de 62-jarige Larry Craig als Republikeins senator voor de staat Idado. De politicus zou nog vandaag in Boise bekendmaken op te zullen stappen, om zijn partij een langdurig schandaal te besparen.

Geen homo
De conservatieve en gehuwde senator werd op 11 juni wegens onbetamelijk gedrag in een toilet door undercoveragenten gearresteerd op de luchthaven van Minneapolis in de staat Minnesota. De politicus zou met name homoseksuele avances hebben gedaan. De affaire heeft in de VS voor veel opschudding gezorgd. Hij pleitte schuldig, maar kwam daar daarna op terug en beklemtoonde dat hij geen homo was.

Ontslag
Op gezag van een bron binnen de Grand Ole Party meldde CNN dat Craig vandaag zal bekendmaken dat hij op 30 september de Senaat zal verlaten waar hij al aan zijn derde mandaat toe was. Hij schaarde zich eerder aan de zijde van conservatieve groepen die strijden tegen de rechten van homo's. (dpa/hln)