Ontroerend: voor het eerst in acht jaar vredige kerst in Syrië

In het Syrische Damascus is Kerstmis voor het eerst in acht jaar opnieuw gevierd. In april werd het grootste deel van hoofdstad bevrijd van de rebellen. Dit jaar is er dan ook opnieuw reden tot feest, al verloopt dat nog relatief voorzichtig.

Het Al-Abasyinplein, een van de grootste pleinen van Damascus, was de voorbije jaren het strijdtoneel tijdens de burgeroorlog. Maar tijdens deze kerstperiode kregen we een heel ander beeld: kerstversiering kleurt de straten, mensen keuvelen rond en genieten van de herwonnen rust. 

“De voorbije zeven jaren waren een nachtmerrie”, klinkt het bij buurtbewoners. “Het is goed om mensen terug gelukkig te zien.”

EPA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan debue

  Bedankt aan Poetin en Assad want zij hebben dit mogelijk gemaakt en niemand anders.

 • godelieve rigo

  Hopelijk blijft dat zo en gaat het erop vooruit in het ganse Syrië.

 • Didi Bellens

  Ben wel blij voor hun toch hoor dat dit zo was en hopelijk ook zo mag blijven. Oorlog is voor niets en niemand goed.

 • Paul De Mol

  En als de VS en NAVO nu het land zouden willen verlaten (jawel Macron, jij ook), dan is er hoop dat binnenkort de rest van het land ook bevrijd wordt.

 • Luc Lepoudre

  Probeer eens voor te stellen want het geweest zou zijn indien die janhagel de oorlog had gewonnen, een tweede Lybië. Denk wel dat de waardering van de bevolking voor Assad nog is toegenomen.