Ontmoeting van ‘gele hesjes’ met Franse premier draait uit op fiasco

Archiefbeeld van een actie van de ‘gele hesjes’ in Molsheim
AP Archiefbeeld van een actie van de ‘gele hesjes’ in Molsheim
De ontmoeting van een delegatie van de zogenaamde ‘gele hesjes’, de burgerbeweging die strijdt tegen de hoge brandstofprijzen en toenemende levensduurte, met de Franse premier Édouard Philippe in zijn ambtswoning Matignon, is deze namiddag uitgedraaid op een fiasco. Eén van de twee vertegenwoordigers stapte heel snel op, omdat het onderhoud niet rechtstreeks werd uitgezonden op de televisie.

"Ik heb verschillende keren gevraagd dat dit onderhoud zou worden gefilmd en rechtstreeks zou worden uitgezonden op de televisie, maar dat werd geweigerd", rechtvaardigde Jason Herbert zijn voortijdige vertrek. Herbert is één van de leiders van de gele hesjes in het Franse departement Charente. 

"Vandaag zijn we maar met twee, we hebben allemaal enorme druk te verduren gekregen. Ik praat over dreigingen met fysieke en verbale agressie, ons leven staat op het spel", luidde het.

Jason Herbert ontmoette de Franse premier als vertegenwoordiger van de ‘gele hesjes’.
EPA Jason Herbert ontmoette de Franse premier als vertegenwoordiger van de ‘gele hesjes’.

Wie de tweede vertegenwoordiger van de gele hesjes is die werd ontvangen door premier Philippe en zijn minister van Ecologische Transitie François de Rugy, is niet bekend. Hij geraakte Matignon binnen via een geheime deur, en noch de ambtswoning van de Franse eerste minister noch Herbert wilden zijn identiteit kwijt.

Bekijk ook:

Hesjesprotest ontaardt: politiecombi in brand gestoken
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Werkvolk is voor alle EU regeringen afval en telt nergens mee alleen wie poen heeft telt.

 • paul van de velde

  Wie niet horen wil zal moeten voelen. Gedaan met ons te bestelen. En niet in de stem hokjes want dat breng niets op de postjes zijn nu al verdeeld daar hebben ze geen kiesvee voor nodig.

 • Ruby Robeyns

  Weer zo een dik betaalde politieker! Natuurlijk luistert die niet naar zijn volk, hij heeft er totaal geen voeling mee! Steek die overbetaalde politici in een sociale woning met een inkomen van 1200 euro! En niet voor een maand maar minstens voor een jaar!

 • Ronny Cuypers

  Dom, dom, dom. Wil hij iets bespreken en proberen iets te bereiken, of wil hij graag bekend worden?

 • Dante Mertens

  "Hij geraakte Matignon binnen via een geheime deur, en noch de ambtswoning van de Franse eerste minister noch Herbert wilden zijn identiteit kwijt." Zoek de fout...