Onschuldige “toeriste” komt om bij schietpartij in Zuid-Frankrijk, ook twee jongeren gedood: politie vermoedt afrekening

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
Bij een schietpartij in de Var, in het zuiden van Frankrijk, zijn gisterenavond drie mensen omgekomen. Een persoon raakte gewond. Een van de doden is een 57-jarige vrouw die door verdwaalde kogels werd geraakt. Volgens lokale media gaat het om een toeriste.

De feiten deden zich rond 20.30 uur voor ter hoogte van een benzinestation in Ollioules, niet ver van Toulon. De politie onderzoekt de piste van een afrekening, omdat bij de schietpartij zware wapens gebruikt werden, zegt een anonieme politiebron. Ook het profiel van de slachtoffers doet de politie in die richting denken. De daders zijn nog op de vlucht.

De eerste twee dodelijke slachtoffers zijn 29 en 30 jaar oud en stonden bij de politie bekend voor drugszaken. De twee andere slachtoffers werden getroffen door verdwaalde kogels.

Het zou gaan om een koppel vakantiegangers dat met de scooter reed en per ongeluk bij het incident betrokken raakte. De bestuurder werd in de rug geschoten en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouwelijke passagier is bezweken aan haar verwondingen, aldus Var-matin.

“Twee schutters”

“Er zijn zeker twee wapens gebruikt, en minstens een aanvalsgeweer, als we afgaan op de munitie die we ter plaatse hebben gevonden”, aldus de politiebron. “We vermoeden dat er twee schutters waren, maar we blijven voorzichtig, want we hebben ze nog niet opgepakt.”

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner, afkomstig uit Ollioules, zegt het volste vertrouwen te hebben in de politie en “hun vastberadenheid om deze criminele netwerken die onze wijken bederven, uit te roeien”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.