Ongeziene drukte op Britse stranden, alarmfase rood afgekondigd

Mensen genieten van tropische temperaturen op Bournemouth beach, Verenigd Koninkrijk.
AP Mensen genieten van tropische temperaturen op Bournemouth beach, Verenigd Koninkrijk.
De autoriteiten van verschillende Britse kustgemeenten kondigden vandaag alarmfase rood af nadat duizenden toeristen massaal afzakten naar enkele populaire kustbestemmingen, ondanks de nog steeds geldende coronamaatregelen, zoals het bewaren van social distancing.

Alarmfase rood wordt afgekondigd van zodra er geen social distancing kan worden gegarandeerd. Zo werd code rood vandaag van kracht voor grote delen van Bournemouth beach, ondanks de vraag van lokale autoriteiten om weg te blijven, dat meldt de nieuwswebsite Somerset Live.

Londen en Zuidoost-Engeland werden de voorbije dagen getroffen door een ondraaglijke hitte die al zeker aanhoudt tot midden volgende week. 
De warmste temperatuur ooit gemeten in het Verenigd Koninkrijk bedroeg voor de maand augustus 38,5 °C, waargenomen op 10 augustus 2003 in de Britse stad Faversham. Het huidig dagrecord staat op 38,7 °C, gemeten in de botanische tuin van Cambridge op 25 juli vorig jaar.

Door de aanhoudende warmte trekken Britten en toeristen massaal naar de kust. Op foto’s van vandaag is te zien hoe een grote menigte van zonnekloppers en waterratten zich verzameld heeft. Sommige zones moesten volledig worden afgesloten. Sandbanks beach in Poole, evenals delen van Bournemouth beach: Alum Chine en Durley Chine werden rode zones. Een vrouw vertelt aan Sky News dat “vele mensen de coronamaatregelen naast zich neerleggen en geen veilige afstand bewaren.” 
De teller van het totale aantal corona-overlijdens in het VK staat nu op 46.566.

Bournemouth beach op 8 augustus 2020.
AP Bournemouth beach op 8 augustus 2020.
Bournemouth beach op 8 augustus 2020.
AP Bournemouth beach op 8 augustus 2020.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter Decock

  Het corona virus amuseert zich te pletter met het gedrag van veel mensen. Bedankt allemaal, wij zullen ons best wel doen om veilig en toch gezellig verder te gaan. Onnozelaars, een ander woord past hier niet!

 • pascal devillé

  Daar wordt niet gevochten.Geen franssprekende brusselse jongeren natuurlijk.

 • iryska kosynsky

  Hoe kun je zoiets in hemelsnaam nog een gezellig daguitstapje vinden? Net als hier aan de kust, ik zou er niet eens aan dènken van daarheen te trekken tijdens het zomerseizoen. We hebben nu wel het geluk van een grote tuin te hebben (zo'n 3000m²) en daarrond liggen onze weiden. Dat dat genieten is is wel een feit natuurlijk.

 • jef wouters

  overbevolking wacht nog enkele jaren en ze gaan mekaar opeten

 • Anita Van Damme

  In volle Coronatijd... wie wil daar tussen zitten? Geen plekje schaduw om te vluchten voor de zon en de hitte. Geef mij maar thuis mijn douche, bad of tuinslang om wat te verkoelen.